Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ramos: ”Vi är med Zidane till döden”

Sergio Ramos tränar inför matchen mot Galatasaray.Foto: ERDEM SAHIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Zinedine Zidane.Foto: ERDEM SAHIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sergio Ramos försvarar Zinedine Zidane inför ödesmatchen mot Galatasaray.

Zidanes framtid i Real Madrid ifrågasätts och både han själv och Ramos erkänner att det stör.

– Jag tycker att allt han gjort förtjänar lite respekt, säger Ramos enligt El País.

I La Liga har ärkerivalen Barcelona precis passerat Real Madrid och i Champions League går det ännu tyngre för ”Los Blancos”. Laget ligger sist i gruppen efter en inledande storförlust mot Paris Saint-Germain och oavgjort på hemmaplan mot Club Brugge. 

Inför tisdagens ödesmatch borta mot Galatasaray skriver El País att en förlust skulle göra att Zidanes status som Real-tränare ifrågasätts rejält. Han själv vill inte spekulera i sin framtid

– Jag vet inte, ni måste fråga någon annan. Jag har varit här i 18 år och jag vet precis hur saker är, underskattar ni det? Men jag ska inte säga att det inte stör mig vad folk säger, för det gör det, säger Zidane.

Ramos: ”Med Zidane till döden”

Sergio Ramos erkänner att det är jobbigt att prata om tränarens framtid.

– Det skulle vara enkelt att säga att ”Zizou” kommer vara tränare till slutet av säsongen för att undvika tvivel. Att prata om hans framtid hela tiden är något som stör oss alla, säger Ramos.

Han försäkrar att laget står bakom sin tränare.

– Hela världen vet att omklädningsrummet är med Zidane till döden. Det som händer händer i framtiden men ett enat lag måste lita på sin tränare på samma sätt som en tränare litar på sina spelare. Dessutom är han härdad när det gäller sådana här saker.

”Förtjänar lite respekt”

Räknar man in matchen mot Ajax när laget åkte ur Champions League förra säsongen har laget tre raka Europamatcher utan seger, något som inte hänt sedan 2006 när både Ramos och Zidane var spelare i laget.

– Vi tänker inte på om han kommer fortsätta eller inte, men förhoppningsvis gör han succé och jag tycker att allt han gjort förtjänar lite respekt, säger Ramos.

Champions League-matchen mellan Galatasaray och Real Madrid spelas klockan 21.00 i Istanbul under tisdagskvällen. Båda lagen har en poäng efter två matcher.