Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Tror inte det kommer att vara goda nyheter”

Foto: STEPHANE ALLAMAN / STEPHANE ALLAMAN / PANORAMIC/IBL PANORAMIC
Foto: STEPHANE ALLAMAN / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: STEPHANE ALLAMAN / STEPHANE ALLAMAN / PANORAMIC/IBL PANORAMIC
Foto: DAVID KLEIN / REUTERS BILDBYRÅN

Neymar fanns redan på skadelistan.

Nu också Edinson Cavani.

PSG-stjärnans representanter bekräftar att ”matadoren” kommer missa tisdagens match mot Manchester United. 

– Det kan vara så illa att Edison Cavani till och med är osäker för spel till den andra matchen, säger hans representanter till RMC. 

Paris Saint-Germain målades upp som storfavoriter då de lottades mot Manchester United i Champions Leagues åttondelsfinal.

Det var i mitten av december.

Och en del har hänt sen dess.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger 

 

José Mourinho fick foten och Manchester United har gått som tåget under sin nye vikarierande manager Ole Gunnar Solskjaer, med elva raka förlustfria matcher. För PSG:s del ser det desto mörkare ut.

I mitten av januari skadade sig Neymar då PSG slog Strasbourg i den franska cupen. Ett par dagar senare kom den dystra domen: 26-åringen blir borta i tio veckor och missar båda CL-åttondelarna mot Manchester United.

Nu ser den franska jätteklubben ut att ha drabbats av ytterligare ett jätteavbräck i offensiven.

Foto: STEPHANE ALLAMAN / STEPHANE ALLAMAN / PANORAMIC/IBL PANORAMIC

FÅ BÄST KOLL! Följ PSG – direkt i Messenger 

 

Tuchels oro – Cavani klev av skadad

Under lördagskvällen, i hemmamatchen mot Bordeaux, skadade sig Edinson Cavani och tvingades kliva av Parc des Princes-mattan redan i den första halvleken med en befarad lårskada. Strax innan hade han satt dit 1-0 från straffpunkten, ett mål som sen skulle visa sig bli matchavgörande.

Efter segern var PSG-tränaren Thomas Tuchel minst sagt konfunderad. Kommer Victor Nilsson Lindelöf och kompani slippa både Neymar och Edinson Cavani?

– Jag har inga goda nyheter. Det är en muskelskada, inte den stora, men i närheten. Vi får vänta och se. Jag har inte träffat vare sig ”Edi, så jag vet inte... När han kliver av i den 43:e minuten, då är det klart att jag blir rädd, säger Tuchel enligt RMC Sport. 

 

LÄS MER: Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League

 

– Jag måste tänka om helt. Om ”Edi” inte kan spela är det en stor grej, det är för mycket. Det här är kvalitetsspelare som är gjorda för avgörande matcher i Champions League. Vi har ingen annan Cavani eller en annan Neymar.

Lite senare lät det ännu dystrare för alla PSG-fans. Och nu bekräftas det även av Edison Cavanis representanter att han kommer missa den första matchen mot Manchester United på tisdagskvällen. 

– Jag tror inte att nyheterna om Edison Cavani kommer vara bra... det finns fortfarande lite hopp, säger Thomas Tuchel till TF1. 

– Det kan vara så illa att Edison Cavani till och med är osäker för spel till den andra matchen, säger hans representanter till RMC. 

TF1 spekulerar i hur PSG kommer att ställa upp inför mötet mot Manchester United på tisdagskvällen. En trolig startelva skulle kunna se ut enligt följande med Kylian Mbappé som ensam anfallare.

https://twitter.com/telefoot_TF1/status/1094541025090158593