Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

PSG:s Leonardo och Nasser al-Khelaifi utreds efter ilskan

PSG:s sportchef Leonardo.
Foto: JACQUES BRINON / AP

Den spektakulära förlusten mot Real Madrid och uttåget ur Champions League blev för mycket.

Paris Saint-Germains vd Nasser al-Khelaifi och sportchefen Leonardo blev topp tunnor rasande – och försökte konfrontera domaren.

Nu ska deras beteende utredas, meddelar Europeiska fotbollsförbundet (Uefa).

Trots 1–0-ledning från den första åttondelsfinalen och trots Kylian Mbappés ledningsmål i returen blev Paris Saint-Germain utslaget sedan Karim Benzema svarat för ett hattrick och på egen hand vänt matchen.

Benzemas första mål föregicks av en duell med PSG-målvakten Gianluigi Donnarumma. Något som tränaren Mauricio Pochettino efter matchen sade var ”en klar frispark”.

Dunkade på dörren


Och flera medier rapporterar att det var just det målet som fick topplocket att gå på PSG-bossarna Nasser al-Khelaifi och Leonardo, och att duon efter matchen i kokande ilska tog sig fram till domarnas omklädningsrum i katakomberna på Santiago Bernabéu-stadion. Källor till AFP har bekräftat att duon dunkade på dörren till omklädningsrummet.

Enligt spanska tidningen Marca ska al-Khelaifi i sin jakt på domarnas tillhåll ha stormat in i fel omklädningsrum och konfronterat Real Madrids matchdelegat Megía Dávila – varpå flera andra personer var tvungna att gå emellan för att förhindra att situationen tog sig fysiska uttryck.

Spänt sedan tidigare


Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) meddelar att en utredning nu är inledd gällande al-Khelaifis och Leonardos beteende.

Det har sedan tidigare varit spänt mellan Real Madrid och Paris Saint-Germain, sedan Real Madrid ska vara på väg att värva PSG-stjärnan Kylian Mbappé i sommar. Den sistnämnde har än så länge vägrat att förlänga sitt kontrakt, som löper ut efter säsongen.


ANNONS: Streama slutspelet i UEFA Champions League – bara på Telia och C More