Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PSG är klart för final – Forsbergs Leipzig ute

Foto: MANU FERNANDEZ / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID RAMOS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: OPOKUPIX VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/OPOKUPIX WWW.IMAGO-IMAGES.DE

RB Leipzigs Champions League-äventyr är över. 

PSG vann med 3-0 och är klart för final. 

– De vinner rättvist, säger Glenn Strömberg i Viaplay. 

Det vankades Champions League-semifinal mellan PSG och RB Leipzig. Två klubbar som hade aldrig tidigare varit framme så pass långt i den anrika turneringen. 

Marquinhos gav PSG ledningen redan efter tolv minuter, snyggt assisterad av Angel di Maria. Strax innan halvtid utökade Angel di Maria till 2-0. 

I den andra halvleken byttes svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg in för att försöka vända underläget. Men i stället fick han se på när vänsterbacken Juan Bernat nickade in 3-0 från en misstänkt offsideposition. 

”Är överlägsen” 

Resultatet stod sig och PSG är därmed klart för final i världens bästa klubbturnering. Väl där ställs franska mästarlaget antingen mot Bayern München eller sensationslaget Lyon, som ställs mot varandra under onsdagskvällen. 

– PSG är överlägst och vinner rättvist. Det kunde ha blivit mer. Det var närmare 4-0 än 3-1, säger experten Glenn Strömberg i Viaplay. 

https://twitter.com/KMbappe/status/1295832557905485825