Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Piteå utslaget ur Champions League

Madelen JanogyFoto: OLA NORéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det sista svenskhoppet i Champions League är ute.

Piteås oavgjorda resultat (1–1) i returen mot Brøndby räckte inte – och klubbens historiskt första Europaäventyr fick därmed ett snabbt slut.

Resan tog slut redan i 16-delsfinalen för Piteå, som hade tagit en plats i Champions League för första gången i klubbens historia tack vare SM-guldet i fjol.

Motståndet Brøndby blev för svårt över två matcher. Förlusten med 0–1 på hemmaplan gjorde utgångsläget tufft inför returen på Brøndby Stadion, där Piteå fortsatte att ha bekymmer med att få hål på det danska försvaret.

Den svenska landslagsspelaren, Madelen Janogy, kom till dubbla lägen tidigt i matchen, men ena gången räddade målvakten Katrine Abel och andra gången gick bollen tätt över ribban.

De marginalerna var talande för Piteå, som förlorade det första mötet trots att de vann skottstatistiken med hela 19–2.

Sørensen avgjorde igen

Brøndby visade samtidigt prov på den Europarutin som laget har skrapat ihop genom åren. Köpenhamnsklubben har bland annat en semifinal i Champions League som toppnotering från säsongen 2014-2015, men även de senaste två åren har det blivit minst 16-delsfinal.

Nu kan danskarna räkna med åttondelsfinal.

En stor förklaring till det stavas Nicoline Sørensen. Den 22-åriga anfallaren avgjorde inte bara det första mötet med sitt 1–0-mål, utan hon upprepade det även i returen där hon ensam med Cajsa Andersson rullade bollen förbi målvakten med knappt 20 minuter kvar att spela.

Inget svensklag kvar

Piteå sköt nerv i matchen under slutminuterna och kvitterade till 1–1 efter ett självmål i den 88:e minuten, men närmare än så kom inte bortalaget.

Precis som Göteborg, som åkte ur Champions League efter ett dubbelmöte med Bayern München, får Piteå i stället rikta allt fokus på damallsvenskan under hösten. För i Europa ville det sig inte.