Pinsamma missen – ingen förstår något

Publicerad

Här är jättemissen inför Champions League-mötet mellan Manchester United och CSKA Moskva.

När spelarna radade upp sig för att lyssna till Champions League-hymnen var det helt tyst i högtalarna. 

– Det blir inget, säger Viasats expertkommentator Glenn Strömberg.

Att lyssna till Champions League-hymnen inför avspark är en tradition i Europas med prestigefyllda turnering för klubblag. Därför blev många förvirrade av vad som skedde inför avspark mellan Manchester United och CSKA Moskva på Old Trafford.

De båda lagen tågade in på planen och ställde sig på led för att lyssna till hymnen.

Då blev det helt plötsligt tyst i högtalarna.

Spelarna och domarna väntade otåligt i cirka 20 sekunder innan domaren till slut blåste i pipan för att sätta i gång matchen - utan att Champions League-hymnen hade spelats.

– Nej, det blev inget, konstaterade Glenn Strömberg i Viasats direktsändning av matchen. 

https://twitter.com/tomwfootball/status/938132282229055489

Missen med hymnen kallas "pinsam" av bland annat AFP:s Tom Williams på Twitter. Även Simon Peach på AP noterade fadäsen på Old Trafford.

https://twitter.com/SimonPeach/status/938131745941139456

 

https://twitter.com/BetVictor/status/938132671632461829

Matchen pågår.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag