Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Otroligt märkligt – det är nästan mobbning”

Foto: DPPI/JEAN CATUFFE/LIVEMEDIA/SHUT / DPPI/JEAN CATUFFE/LIVEMEDIA/SHUT SHUTTERSTOCK
Foto: BARATOUX LOIC/ABACA / STELLA PICTURES/BARATOUX LOIC/ABACA
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

PSG åkte på en tung förlust mot Manchester City och slogs ut ur Champions League. 

Mauricio Pochettino fick kritik mot valet att spela Mauro Icardi, och under matchen väckte stjärnan även andra frågor.

”Neymars motvilja att spela Icardi i bra positioner. Märkligt. Stor möjlighet som gåtts miste om”, skriver ESPN-reportern Adriano Del Monte på Twitter.

När Manchester City välkomnade Paris Saint-Germain på Etihad stadion i Manchester gjorde de det med en bortavinst i bagaget. PSG behövde vinna den andra semifinalen med två mål eller minst 3-2 för att säkra en finalplats i Champions League. 

Så blev det inte. 

City gjorde 1-0 redan efter elva minuter, av Riyad Mahrez. 1-0 skulle bli 2-0 i mitten på andra halvlek, igen av Mahrez efter ett skickligt inspel av supertalangen Phil Foden. City kunde kliva av den lätt snöklädda planen som en av två finallag, något som aldrig tidigare hänt i klubbens historia. 

– De tappade fattningen lite och började sparka på oss och efter det röda kortet blev det med bekvämt, säger tvåmålsskytten Mahrez till BT Sport efter matchen. 

Kritik och frågetecken om PSG:s agerande

Inför matchen valde PSG-tränaren Mauricio Pochettino att starta med argentinaren Mauro Icardi, i en skadad Kylian Mbappés frånvaro. Detta väckte reaktioner från så väl supportrar som sportjournalister. En som lyfter frågan är exempelvis Viaplays fotbollsexpert Martin Åslund, på sitt Twitterkonto. 

En annan fråga som gav upphov till debatt på sociala medier var Neymar och Angel Di Marias motvillighet till att spela in Icardi i matchen. AIK:s lagkapten Henoik Goitom och ESPN-reportern Adriano Del Monte ställde sig frågande till att det var flera tillfällen som Icardi stod välplacerad, utan att få passningar från någon av hans lagkamrater. 

”Icardi måste ha gjort något eller att Di Maria och Neymar helt enkelt tycker att han är dålig för de vägrar passa han. Nästan mobbing det här”, skriver Goitom på Twitter

PSG-spelarna till attack mot domaren

Andra halvleken präglades av mycket stök. Di Maria fick rött kort efter en brutal stämpling av Fernandinho. Marco Verratti åkte på gult efter en fällning av Foden och var nära att även han få lämna plan när han rasade mot domaren Björn Kuipers. Då var Verratti snubblande nära ett andra gult. 

Presnel Kimpembe och Danilo fick även de varsitt gult i matchens sista minuter. 

Efter matchen gick PSG-spelarna till motattack och hävdar till RMC att domaren använt fult språk på plan. Han uppges bland annat ha sagt ”fuck off” till Leandro Paredes enligt Herrera. 

– Domaren sa ”fuck you” till mig med. Om jag hade sagt så hade jag fått tio matchers avstängning, fyllde Verratti i enligt RMC.

https://twitter.com/MartinAslund/status/1389674375373377538