Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oron för Neymar – kan välja systern

Expressens Daniel Kristoffersson och Therese Strömberg går igenom matcherna i Champions Leagues åttondelsfinaler.
Neymar Jr, Paris Saint-Germain.Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA
Foto: MICHEL SPINGLER / AP TT NYHETSBYRÅN

Neymar kan missa returmötet med Dortmund.

Är han skadad eller avstängd? 

Nej. Inte än – men sex säsonger i följd har han missat matcher i anslutning till systerns födelsedag för att vara med på firandet. 

Det är ingen hemlighet att Neymar och systern, Rafaella Beckran (tidigare Rafaella Da Silva Santos, men bytte namn till Beckran på grund av hennes idol, David Beckham..) står varandra väldigt nära. PSG-anfallaren har till och med hennes ansikte intatuerat på armen. 

Därför är 11 mars ett datum alla PSG-fans fruktar. Det är nämligen då som Neymars syster fyller år. Alltjämt sedan hennes 19:e födelsedag 2015 har Neymar missat matcher (inte sällan i Champions League) för att delta i firandet. 

Förra säsongen så skadades han i januari, och skadefrånvaron var på intet sätt exceptionell – tio veckors frånvaro ansågs normalt för skadan han fick. En detalj som däremot är anmärkningsvärd var att han, inför uppladdningen till returmatchen mot United inte uppehöll sig med laget, utan spenderade dagarna före matchen med att fira systerns 23-årsdag. 

https://www.instagram.com/p/B7kpHHEnrXv/

Tränaren om Neymars medverkan: ”Förändrar allt”

I Parislägret går nog inte riktigt att nog understryka Neymars betydelse för laget. I alla fall inte om man frågar tränaren Thomas Tuchel, som på presskonferensen inför tisdagens Dortmundmatch tillskrev Neymars deltagande i matchen följande betydelse: 

– Han har självförtroende, han har kvalitén, han har kapaciteten att vara avgörande. Det förändrar allt för hans lagkamrater och det förändrar allt för Kylian (Mbappé). Det förändrar allt för oss. Det ger mig mycket självförtroende, det ger självförtroende till hela laget. Om han inte är med så saknas han, vi har ingen annan spelare med sådan kvalitet.

Men har han viljan att avstå hans systers födelsedagsfirande om det skulle krävas..? 

Det är frågan.

Neymar är nämligen en av få spelare i Paris Saint-Germains trupp som har erfarenhet av att vinna Champions League. Något som PSG med stor sannolikhet kommer behöva om de ska gå hela vägen. 

Dortmund vann det första mötet med PSG med 2-1 efter två mål av Erling Haaland.