”Olsens tabbar har fått tränaren att fundera”

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: FERNANDO VELUDO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Robin Olsens status i Roma har fått sig en törn.

I Italien tror man att den svenske landslagsmålvakten kan bänkas inför kvällens måstematch mot Porto. 

Efter en stark höst har det gått desto tyngre för Robin Olsen i Roma. Februari bjöd på dubbla motgångar när Roma först tappade en 3-0-ledning till 3-3 mot Atalanta – och Olsen själv fick usla vitsord av fotbollspressen i Italien. Därefter fick han släppa in sju mål i 1-7-förlusten mot Fiorentina i italienska cupen.

Nu har hans form lett till ett tapp i den inre hierarkin, rapporterar sajten Calciomercato. Detta inför Romas returmöte mot Porto i kväll. Olsen missade första matchen på grund av skada. 


LÄS MER: ”Kris i Juventus - sa att han ska säga upp sig direkt” 


Olsen kan petas mot Porto

”Den senaste tidens tabbar har fått tränaren Eusebio Di Francesco att reflektera. Han funderar på att spela Antonio Mirante mot Porto. Den italienske målvakten spelade bra i första matchen och med honom verkade försvaret tryggare”, skriver sajten. 

Men det är fler än Olsen som tappat i anseende i Roma. Enligt Football-Italia hänger tränaren Di Francesco löst efter en rad svaga resultat. Om Roma inte lyckas förvalta sitt 2-1-resultat från första matchen mot Porto och avancerar vidare till kvartsfinal i Champions League, så kommer Di Francesco att sparkas.  Paulo Sousa och Christian Panucci står redo att ta över som tillfälliga ersättare. Även Claudio Ranieri, som nyligen sparkades av Fulham, är ett tänkbart namn för Roma.