Nya sanningen bakom Real-stjärnans vägran

Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Foto: LEGAN P MACE/SOPA IMAGES/REX / LEGAN P MACE/SOPA IMAGES/REX/IBL REX FEATURES

Isco ”vägrade” ta emot kaptensbindeln när Marcelo blev utbytt. 

Nu ger Dani Carvajal en ny sanning om mittfältarens beslut.

– Jag vill tacka honom, säger Carvajal till Real Madrids egen tv-kanal. 

Marcelo klev av fiaskomatchen mot CSKA Moskva i Champions League.

Isco fick bindeln - men valde att inte sätta på den.

– Jag försökte att ge den till Isco, men han sa till mig att ge den till Dani Carvajal. Jag vet inte vad anledningen till det var, sa brassen efter matchen.

Det blev en rejäl snackis och gav rubriker över hela världen.


FÅ BÄST KOLL! Följ Real Madrid – direkt i Messenger 


Dani Carvajal om Iscos kaptensval

Det fick också Real Madrid att agera.

I en intervju med klubbens egen tv-kanal avslöjar nu Dani Carvajal att anledningen var precis den som Daily Mirror spekulerade i under torsdagen: Att det handlade om en fin gest från Iscos sida då han förstod att Carvajal inte skulle få chansen igen.

– Jag känner mig väldigt stolt och ärad över att ha fått bära bindeln i en tävlingsmatch. Jag skulle vilja tacka Isco eftersom han egentligen borde ha burit den. Han skrev på för klubben några dagar före mig, säger den 26-årige högerbacken.”Det var en fin gest av Isco”

Kaptensordningen i Real Madrid baseras till mångt och mycket på hur länge spelarna representerat den spanska klubben. Isco har burit vitt sedan den 3 juli 2013 medan Carvajal kom dit två dagar senare. 

– Isco bar bindeln mot Melilla (i spanska cupen förra veckan), och han sa till mig redan då att om chansen finns nästa vecka kommer jag låta dig bära den. Jag känner tacksamhet till honom för det, eftersom det var en fin gest, säger Dani Carvajal.