Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han kan lämna för en ”struntsumma”

Hakim Ziyech firar Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES / PRO SHOTS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Hakim Ziyech och Dusan Tadic i Ajax Foto: OLAF KRAAK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hakim Ziyech har varit tongivande under Ajax succésäsong. 

Flera storklubbar rycker i 26-åringen – som kan komma att säljas för en spottstyver, uppger ITV.

Ajax har minst sagt imponerat under den gångna säsongen. Laget tog hem cupfinalen mot Willem II, och är med i kampen om ligatiteln inför avgörandet i Eredivisie. 

Men det är så klart framför allt i Champions League vi hittar klubbens största skrällar den här säsongen. Ajax slog ut Real Madrid i åttondelsfinalen och besegrade Juventus i kvarten. 

De såg sedan ut att även stöka av Tottenham i semifinalen, men Premier League-laget säkrade till slut finalplatsen efter ett sanslöst avgörande i den 95:e minuten.

Det är redan klart att talangen Frenkie de Jong spelar i Barcelona nästa säsong, och även stjärnor som David Neres och Matthijs de Ligt uppges vara på väg bort. 

Kakim Ziyech kan lämna Ajax för billig peng

Flera europeiska storklubbar har också kopplats ihop med Kakim Ziyech, marockanen som hittills gjort 21 mål och 18 assist den här säsongen. Ziyech gjorde mål i semifinalen mot Spurs, och var inblandad i de flesta av Ajax farligaste målchanser. 

26-åringen har bland annat kopplats ihop med Champions League-motståndarna Tottenham, och Bayern München. Enligt ITV finns det anledning för fler klubbar att kasta ett öga på möjligheten att plocka in Ziyech – hans utköpsklausul ska nämligen ligga på runt 300 miljoner kronor.