Zlatan Ibrahimovic går in i duellen med Chelsea:s mittfältare Oscar...Zlatan Ibrahimovic går in i duellen med Chelsea:s mittfältare Oscar...
Zlatan Ibrahimovic går in i duellen med Chelsea:s mittfältare Oscar...
...och ber om ursäkt för tacklingen... Foto: Alastair Grant...och ber om ursäkt för tacklingen... Foto: Alastair Grant
...och ber om ursäkt för tacklingen... Foto: Alastair Grant
...med får syna det röda kortet av domaren Björn Kuipers. Foto: Matt Dunham...med får syna det röda kortet av domaren Björn Kuipers. Foto: Matt Dunham
...med får syna det röda kortet av domaren Björn Kuipers. Foto: Matt Dunham
Zlatan lämnar planen utan några protester. Foto: Paul GilhamZlatan lämnar planen utan några protester. Foto: Paul Gilham
Zlatan lämnar planen utan några protester. Foto: Paul Gilham

Nu är Zlatan mest utvisad i CL-historien

Publicerad

Zlatan såg rött i kvällens match mot Chelsea och satte sitt PSG i ett jobbigt läge.

I samband med utvisningen är nu svensken, tillsammans med Edgar Davids, den mest utvisade spelaren i Champions Leagues historia.

PSG öppnade starkt i returmötet mot Chelsea. Men efter en dryg halvtimme tacklade Zlatan Ibrahimovic sin motståndare, Chelseas brasilianare, Oscar.

Chelsea-spelarna reagerade med ilska och domaren Björn Kuipers gav svensken det röda kortet.

Det var hans fjärde i Champions League och därmed är han den mest utvisade spelaren i Champions Leagues historia, tillsammans med holländaren Edgar Davids.

Många reagerade med ilska på det röda kortet – bland annat fotbollsprofilerna Jiloan Hamad och Moestafa El Kabir.

"Det där var fan inte ens gult kort", skriver El Kabir.

"Hur fan kan det bli rött??", skriver Jiloan Hamad.

Oavsett vilket – nu står det klart att 33-åringen är den mest utvisade spelare i Champions Leagues historia.

Tidigare utvisningar

Historien visar: i samma runda för två år sedan, i åttondelsfinalen mot Valencia, tog PSG en fin seger. Men det kom till ett pris.

Med bara några minuter kvar av tilläggstiden tacklade svensken Andres Guardado och fick se det röda kortet och resulterade i två matchers avstängning för 33-åringen.

Bayern gånger två

Zlatans första röda kort kom i mötet med Bayern München när han tillhörde Juventus 2005.

Året efter var det dags igen - mot samma motståndare - men den här gången med Inter.

Två av utvisningarna har varit direkta medan de andra kommit efter två gula kort. Det röda kortet var PSG:s fjärde i deras Champions League-historia.

Zlatan Ibrahimovic kommer nu att vara avstängd minst en match om Paris Saint-Germain går vidare till kvartsfinal. I annat fall blir han avstängd när PSG går in i nästa säsongs Champions League-spel.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag