Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nobbar studion – vill inte vara med

Mikael Lustig.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Malmö FF möter Juventus i Champions League.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Mikael Lustig är ny Champions League-expert i Telia och C More. 

Men den förre landslagsförsvararen kommer inte att synas i studion när Malmö FF spelar. 

– Det är ett önskemål från Micke själv, säger Erik Westberg, sportchef TV4 och C More. 


ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More

Nent Group har ägt rättigheterna till att sända Champions League i Sverige sedan turneringen grundades 1992. Men i maj förra året blev det klart att Telia och C More köpt rättigheten med start hösten 2021. 

Under sensommaren har kanalen värvat in flera stora namn som ska fungera som experter i sändningarna. Bland dem, Olof Mellberg och Mikael Lustig. 

Den sistnämnde var i många år nyckelspelare i det Celtic som tog riktiga skalper mot såväl Manchester United som Barcelona i Champions League. 

– Jag ser fram emot att jobba med turneringen som givit mig några av mina finaste stunder i karriären, sa Lustig när han presenterades som expert. 

C Mores första sändning från Champions League

Lustig hoppas bland annat kunna bidra med lite personliga anekdoter från sina år som Champions Leaguespelare. 

– Jag hoppas att tv-tittarna kommer att se mitt genuina intresse för Champions League och att jag dessutom kan dela med mig av mina egna erfarenheter. 

I kväll gör Telia och C More sin premiärsändning från Champions Leaguegruppspelet och på menyn finns bland mycket annat Malmö FF:s match mot Juventus. 

Då kommer Mikael Lustig inte att finnas med i studion. 

– Det stämmer att Mikael Lustig inte kommer jobba med Malmö FFs matcher, säger Erik Westberg, sportchef TV4 och C More.

Mikael Lustig nobbar MFF:s matcher: ”Ett bra beslut”

Anledningen är att 34-årige Lustig till vardags spelar i AIK, som just nu utmanar bland andra MFF om det allsvenska guldet. 

Därför har Lustig bett om att få slippa kommentera MFF. 

– Det är ett önskemål från Micke själv, givet att han är mitt uppe i en dramatisk avslutning av allsvenskan där Malmö FF är konkurrenter. Ett bra beslut som stärker trovärdigheten, säger Westberg. 

Efter 18 matcher i allsvenskan ligger AIK tvåa i tabellen på 37 poäng, men med sämre målskillnad än serieledande Djurgården. Malmö FF är fyra på 34 poäng.