Mourinho håller hårt i sin målvakt. Foto: PETER POWELL / EPA TT NYHETSBYRÅNMourinho håller hårt i sin målvakt. Foto: PETER POWELL / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mourinho håller hårt i sin målvakt.  Foto: PETER POWELL / EPA TT NYHETSBYRÅN
27-årige De Gea räddade United mot Sevilla senast. Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES27-årige De Gea räddade United mot Sevilla senast. Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
27-årige De Gea räddade United mot Sevilla senast.  Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Mourinhos hot till Real: ”Gör bäst i att ta någon annan”

Publicerad

David De Geas kontrakt med Manchester United går ut efter nästa säsong. 

Nu försöker Jose Mourinho ta kål på spekulationerna om målvaktens framtid. 

– Jag känner inte till Real Madrids intentioner, men de gör bäst i att ta en annan spelare, säger Mourinho enligt Telegraph.  

David De Gea har varit en av Manchester Uniteds bästa spelare under säsongen. United har släppt in minst mål i hela ligan och den spanske målvakten är en stor anledning till det. 

Real Madrid har under en längre period varit intresserat av att värva De Gea. Redan 2015 var man nära att få till en deal som skulle innebära att Keylor Navas gick i den motsatta riktningen. 

Förra sommaren ska Mourinho varit beredd att släppa De Gea men Real ska ha fokuserat på att lösa Kylian Mbappé i stället. Vilket visade sig vara förgäves eftersom fransmannen gick till PSG. 

Nu ska Mourinho inte alls vara intresserad av att släppa sin målvaktsstjärna. 

– Jag ser att han stannar här. Jag vet inte vad Real Madrids intentioner är men om jag vore dem, skulle jag göra bäst i att ta en annan spelare, säger Jose Mourinho enligt Telegraph. 

 

LÄS MER: Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League.

Kontraktet kan förlängas

David De Geas kontrakt med Manchester United går ut efter nästa säsong. Spanjoren ska ha en option i kontraktet att förlänga med ytterligare 12 månader till juni 2020. 

De Gea har gjort en mycket bra säsong i United och har räddat laget i flera matcher. Han har vid flera tillfällen hyllats av Victor Nilsson-Lindelöf som världens bästa målvakt.  

De Gea får en nyckelroll för United i kvällens match mot Sevilla i returen av åttondelsfinalen i Champions League. 

 

LÄS MER: VM 2018 – alla grupper, datum och spelschema.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag.

LÄS MER: Europa League – spelschema, matcher och resultat.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag