Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Messias frälste Milan – CL-drömmen lever

Foto: IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK / IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JUAN MEDINA / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan behövde vinna det tuffa bortamötet med Atletico Madrid för att drömmen om slutspel i Champions League skulle leva vidare.

Man skulle också ta chansen, sedan Junior Messias sent i matchen skallat in ledningsmålet som skulle bli matchens enda.

Milan har haft det tufft i gruppspelet i årets upplaga av Champions League. 

Inför kvällens bortamöte mot Atletico Madrid stod laget fortfarande utan seger med endast en poäng på kontot, och var därmed piskat att ta tre poäng för att chansen till avancemang skulle leva vidare.

Matchen saknade länge de riktigt heta målchanserna, men med tjugo minuter kvar skapade Milan ett par farliga lägen. Det allra bästa läget hade fransmannen och mittfältaren Tiémoué Bakayoko som fick chansen från nära håll men nekades ett mål av Atletico Madrids mittback Stefan Savic.

Debutanten blev målnickare och stor hjälte

Zlatan Ibrahimovic började kvällens match på bänken, men ersatte efter 66 minuter Olivier Giroud i anfallet. Svensken skulle dock inte vara den som till slut gjorde det för Milan, utan i stället skulle det vara Champions League-debutanten Junior Messias som med bara några få minuter kvar av matchen nickade in ledningsmålet för gästerna. Ett mål som gav Milan segern, och som tar laget in i kampen om avancemang till slutspel.

I och med segern går man upp på samma poäng som Atletico Madrid, och är nu endast en poäng bakom Porto på andraplats som förlorade sitt möte med Liverpool. I gruppens sjätte och avslutande runda möter Milan Liverpool på hemmaplan, ett Liverpool som redan säkrat gruppsegern.

Se Lionel Messis första mål i Ligue 1