Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Max Allegris ilska efter Juventus uttåg: ”Oärligt”

Max Allegri.
Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Allegri var nöjd med sina spelare efteråt.
Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Juventus dundrade ut ur Champions League efter 0–3-förlusten hemma mot Villarreal.

Tränaren Max Allegri menade efteråt att han inte ångrar matchplanen.

Dessutom slår han tillbaka mot kritiker.

– Det är intellektuellt oärligt, säger han.

Efter 1–1 på bortaplan i första mötet såg förutsättningarna goda ut för att Juventus skulle kunna gå segrande ur åttondelsfinalen mot Villarreal.

Men returen i Italien blev något annat. I en länge mållös tillställning som såg ut att gå mot förlängning gav Gerard Moreno Villarreal ledningen från straffpunkten i minut 78. När väl matchen var slut hade gästerna gjort två till och säkrat kvartsfinalsplatsen.

Skrällen chockade både fans och spelare i Juventus.

– Det är svårt att förstå vad som precis hände. Vi kan bara be om ursäkt till alla och lära oss från detta i framtiden, för det är en värdefull läxa i Champions League, sa Juventus-backen Danilo efteråt.

Frågan som fick Allegri att ryta ifrån

Juventus-tränaren Massimiliano Allegri var i sin tur långt ifrån att be om ursäkt. I stället var han nöjd med lagets insats och förklarade att han hade spelat på samma sätt om de möttes igen.

– Vi måste accepterade den här förlusten, den är tuff, men jag kan inte klaga på killarna då de spelade bra, säger han efteråt enligt Football-Italia.

Tongångarna från andra håll har dock varit annorlunda, något som fick Allegri att ryta till på presskonferensen efter matchen.

På frågan hur han skulle rädda Juventus säsong och huruvida han skulle beskriva den som katastrofal, svarade han

– Om du är intellektuellt oärligt kan du se det så, men verkligheten är annorlunda. Förstår du?

– Jag visste att folk skulle prata om misslyckande om vi åkte ut, men det är intellektuellt oärligt. Jag vet värdet av vårt lag. Vi har använt samma spelare i två månader, vi är kvar bland topp fyra i ligan och i Coppa Italia. Jag har inget att beskylla killarna för. De gör extraordinära saker, säger Allegri.

ANNONS: Streama slutspelet i UEFA Champions League – bara på Telia och C More

TV: Fler höjdpunkter från Champions League