Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

”Är han som bär skulden”

Publicerad
Uppdaterad

Gonzalo Higuain såg ut att frälsa sitt Juventus i CL-åttondelen genom två tidiga kassar – men hemmalaget kunde inte freda sig mot Tottenhams frejdiga offensiv.

Harry Kane och Christian Eriksen gjorde nämligen varsitt mål – och matchen slutade därmed oavgjort.

Kvitteringen kom till sedan Eriksen satt dit en frispark bakom Buffon, som nu får kritik.

– Det är Buffon som bär skulden för det målet, säger Glenn Strömberg.

Italienska jättarna Juventus ställdes mot Tottenham i en på förhand oviss Champions League-åttondelsfinal under tisdagskvällen.

Runt 40 000 personer hade letat sig till Juventus Stadium – och publiken behövde inte vänta länge på underhållningen.

Mål redan i andra minuten

Redan i den andra minuten small det nämligen till, då den notoriske målskytten Gonzalo Higuain klev fram. Efter en frisparksvariant dunkade argentinaren in ledningsmålet på volley, och drömstarten var ett faktum.

Men mardrömsstarten slutade inte där för de engelska gästerna.

Fem minuter senare var det dags igen.

Strömberg: "Det är en makalös mardrömsstart"

En svepande boll hittade Federico Bernardeschi som precis innanför straffområdet blev nedsparkad av Ben Davies.

Ingen tvekan från mannen med visselpipan – som omedelbart pekade på straffpunkten.

Fram stegade återigen Gonzalo Higuain, och satte säkert dit 2-0 för hemmalaget.

– Det är en makalös mardrömstart för Tottenham, säger Glenn Strömberg i TV6.

Reducering genom Harry Kane

I den 30:e minuten var nyss nämnda Higuain nära på nytt, då han hade ett superläge att utöka till 3-0 och därmed göra ett hattrick. 

Bollen smet dock tätt utanför stolpen – och i stället rasslade det i andra nätet. I den 35:e minuten rann nämligen skyttekungen Harry Kane igenom, och rullade in reduceringen i öppen kasse.

Det sista som hände i den underhållande första halvleken var att huvudpersonen Higuain brände en straff, då han drog den stenhårt i ribban. 

Kvitterade via frispark

Tottenham jobbade sig in i matchen än mer under den andra halvleken, och med en dryg kvart kvar fick man utdelning.

Ett bra frisparksläge renderade i att Christian Eriksen placerade in bollen bakom Gigi Buffon, som inte lyckades tippa undan bollen trots att den var i hans hörn.

– Det där är hörnet där han ska ta den. Det är Buffon som bär skulden för det målet, säger Glenn Strömberg i TV6.

Matchen slutade därmed 2-2.

Kane: "Kändes som en hemsk kväll"

Tottenhams superstjärna Harry Kane lät sig intervjuas i tv efter matchen, och var nöjd utifrån förutsättningarna med tvåmålsunderläge efter bara några minuter.

– Det kändes som det kunde bli en hemsk kväll. Men vi dominerade matchen efter det och skapade chanser så det var rättvist.

Nu väntar returmatch inför hemmasupportrarna på Wembley den 7e mars.

– Det blir en viktig match om några veckor i returmatchen. Att göra två mål här var viktigt och om vi spelar så här i returmatchen har vi absolut chans, säger Kane.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag