Linköpings Liza Lantz fick rött kort i matchen mot Manchester City Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅNLinköpings Liza Lantz fick rött kort i matchen mot Manchester City Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Linköpings Liza Lantz fick rött kort i matchen mot Manchester City Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Linköpings Kosovare Asllani har tidigare spelat i City Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅNLinköpings Kosovare Asllani har tidigare spelat i City Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN
Linköpings Kosovare Asllani har tidigare spelat i City Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN

Mardrömsminut fällde Linköping

Publicerad

Allt gick enligt plan för Linköping.

Sedan drog Lisa Lantz på sig två gula kort och en straff inom loppet av en minut.

Efter 0–2 borta mot Manchester City ser det tufft ut för Sveriges enda kvarvarande lag i Champions League-fotbollen.

Det handlade om att få med sig ett bra resultat hem från Manchester. 0–2 var inte ett sådant, och nu är det rejäl fördel för Manchester City i Champions League-kvartsfinalen.

Linköpings följde sin plan – ett disciplinerat, tufft och tajt försvarsspel – till punkt och pricka i drygt en halvtimme. City hade svårt att skapa några klara målchanser (Linköping skapade inga alls) och förutom Keira Walsh stolpskott från distans såg Linköping ut att ha kontroll.

I den 35:e minuten gick sedan allt käpprätt åt skogen i det bistra duggregnet. Först drog Lisa Lantz på sig ett gult kort för en fasthållning. Kort därefter träffade bollen Lantz hand (eller om det var tvärtom), domaren blåste för straff och ett andra gula kort innebar att det var färdigspelat för Linköpings mittback.

Tufft utgångsläge för Linköping

Att Hilda Carlén chansade åt rätt håll spelade mindre roll när den engelska landslagsstjärnan Nikita Parris tryckte upp bollen i krysset från straffpunkten.

Det som fortfarande var ett klart gångbart resultat inför returen i Linköping nästa onsdag blev desto mindre fördelaktigt tio minuter efter paus. Den här gången var Carlén helt felplacerad och Jane Ross lösa nick gick i en båge över Linköpingsmålvakten som inte kunde avvärja ännu ett baklängesmål.

Carléns ribba höll sedan Linköping kvar i kvartsfinalen när Georgia Stanway prickade den med en volley.

Ett riktigt fint reduceringsförsök fick Linköping till, men Filippa Angeldahls skott svepte strax förbi det vänstra krysset.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag