Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mardrömsminut fällde Linköping

Linköpings Liza Lantz fick rött kort i matchen mot Manchester City Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Linköpings Kosovare Asllani har tidigare spelat i City Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN

Allt gick enligt plan för Linköping.

Sedan drog Lisa Lantz på sig två gula kort och en straff inom loppet av en minut.

Efter 0–2 borta mot Manchester City ser det tufft ut för Sveriges enda kvarvarande lag i Champions League-fotbollen.

Det handlade om att få med sig ett bra resultat hem från Manchester. 0–2 var inte ett sådant, och nu är det rejäl fördel för Manchester City i Champions League-kvartsfinalen.

Linköpings följde sin plan – ett disciplinerat, tufft och tajt försvarsspel – till punkt och pricka i drygt en halvtimme. City hade svårt att skapa några klara målchanser (Linköping skapade inga alls) och förutom Keira Walsh stolpskott från distans såg Linköping ut att ha kontroll.

I den 35:e minuten gick sedan allt käpprätt åt skogen i det bistra duggregnet. Först drog Lisa Lantz på sig ett gult kort för en fasthållning. Kort därefter träffade bollen Lantz hand (eller om det var tvärtom), domaren blåste för straff och ett andra gula kort innebar att det var färdigspelat för Linköpings mittback.

Tufft utgångsläge för Linköping

Att Hilda Carlén chansade åt rätt håll spelade mindre roll när den engelska landslagsstjärnan Nikita Parris tryckte upp bollen i krysset från straffpunkten.

Det som fortfarande var ett klart gångbart resultat inför returen i Linköping nästa onsdag blev desto mindre fördelaktigt tio minuter efter paus. Den här gången var Carlén helt felplacerad och Jane Ross lösa nick gick i en båge över Linköpingsmålvakten som inte kunde avvärja ännu ett baklängesmål.

Carléns ribba höll sedan Linköping kvar i kvartsfinalen när Georgia Stanway prickade den med en volley.

Ett riktigt fint reduceringsförsök fick Linköping till, men Filippa Angeldahls skott svepte strax förbi det vänstra krysset.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!