Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Manchester City klar för historisk CL-final

Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Väntan är över.

Manchester City vann med 2-0 mot PSG och är klar för en historisk Champions League-final.

– Vi behöver en seger för att bli ligamästare, sen ska vi fokusera på finalen, säger tvåmålsskytten Riyad Mahrez.

Manchester City kommer av allt att döma vinna Premier League den här säsongen.

Kanske också Champions League.

Klubben skrev nämligen historia under tisdagskvällen när man besegrade Paris Saint-Germain med 2-0 och därmed blev klar för Champions League-final – för första gången i klubbens historia.

Riyad Mahrez var den store segerorganisatören och öppnade målskyttet i ett snöigt Manchester redan i den elfte minuten. Med halvtimmen kvar stängde han dubbelmötet med sitt 2-0-mål.

Där och då var PSG tvunget att göra fyra mål på en halvtimme för att vända, en uppgift som föga förvånande blev dem övermäktig. I stället för mål visade PSG prov på stor frustration och Angel Di Maria visades ut efter en ful stämpling på Fernandinho – och det utanför sidlinjen.

Mahrez hjälte med två mål

Manchester City stormar alltså mot sin femte ligatitel sen Abu Dhabi-ägarnas intåg i klubben. Nu är de framme vid projektets stora mål: Champions League-finalen.

Där ställs man mot Real Madrid eller Chelsea.

– Alla måste vara solida bakåt och det var precis vad vi var. Vi släppte inte till mycket och jag tror att det är därför vi ska spela final. Det är bra. Nu har vi en ny match på lördag, där vi blir ligamästare om vi vinner. Sen kommer vi koncentrera oss på Champions League-finalen, säger Riyad Mahrez till BT Sport.