Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klopps ord i natt: ”Ge mig böter om ni vill!”

Divock Origi och Jordan Henderson firar. Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Lionel Messi deppar. Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Georginio Wijnaldum blev tvåmålsskytt i matchen. Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER BYRNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det finns vändningar. 

Och så finns det vändningar. 

På tisdagen stod Liverpool för en framtida klassiker när de besegrade Barcelona med 4-0 – och gick vidare till Champions League-final med totalt 4-3.

– Jag vet inte hur vi klarade av att göra det, säger tvåmålsskytten Georginio Wijnaldum i Viasat.

Camp Nou, 1 maj 2019. Barcelona besegrar Liverpool med 3-0 i den första Champions League-semifinalen efter två mål av Lionel Messi och ett av Luis Suárez. 

Tack och hej, Liverpool? De tänkte de flesta. Premier League-laget såg ut att stå inför en omöjlig uppgift inför returen på Anfield. 

Men matchen tog en oväntad utveckling. 

Liverpool fick en drömstart när Divock Origi gjorde in 1-0 redan i den sjunde minuten. Ett skott från Jordan Henderson styrdes ut precis framför fötterna på Origi som skickade in ledningsmålet. 

Två mål på två minuter

1-0 var ställningen i paus, och det var en lång väg kvar för Liverpool till de 3-0 som skulle innebära förlängning. 

Men redan knappa tio minuter in i den andra halvleken satte Georginio Wijnaldum – som byttes in efter halvtid – bollen i nät från nära håll, framspelad av Trent Alexander-Arnold. 

Och bara två minuter senare var det dags igen – och återigen var det inhopparen Georginio Wijnaldum som stod för målet. Xherdan Shaqiri slog en perfekt lyftning in i straffområdet där Wijnaldum nådde högst och nickade in 3-0. 

Liverpool till final efter sanslös vändning

Det som på förhand såg ut som en omöjlig uppgift hade uppnåtts redan efter 56 minuter, och resultatet 3-3 skulle innebära förlängning om det stod sig efter full tid. 

Men någon förlängning blev det aldrig. I den 79:e minuten fullbordade Liverpool den osannolika vändningen – efter en fräck hörnvariant. 

Trent Alexander-Arnold slog en snabb hörna längs med marken när Barcelona-försvaret inte var på tårna. Bollen nådde fram till Divock Origi som ohotad kunde stänka in 4-0. 

Matchen slutade 4-0 och Liverpool är klart för Champions League-final efter totalt 4-3.

– Det är en makalös prestation, det kan kallas miraklens mirakel, säger experten Glenn Strömberg i Viasat.

”Jag kan inte förstå det”

Tvåmålsskytten Georginio Wijnaldum i Viasat:

– Jag är fortfarande i chock. Jag är glad, men jag vet inte hur vi klarade av att göra det. Det är roligt, efter 3-0 var vi fortfarande självsäkra att vi kunde vända på det. Men det hände verkligen, det är otroligt. Jag kan inte förstå vad som just hände.

– Det är fortfarande en konstig känsla att inse vad som har hänt. Att stoppa Barcelona från att göra mål i 90 minuter, det är en bra komplimang till vårt lag. 

Så här säger Trent Alexander-Arnold till BT Sports om hörnvarianten som avgjorde matchen:

– Det var bara instinkt. Det är ett sådant ögonblick där du ser möjligheten. Den kom nog mot honom (Origi) lite väl snabbt men han är en toppspelare. 

Tränaren Jürgen Klopp:

– Killarna är f***ing mentala jättar! Det är otroligt. Om ni måste ge mig böter, ge mig böter. Engelska är inte mitt modersmål, så jag har inga bättre ord för det.

– Vi ville göra det steg för steg, hur man vinner en fotbollsmatch. Om du inte var här i kväll, det är verkligen synd för dig. Det var vackert. Vi förbereder oss som att det är en VM-final. Vi förtjänar det, vi spelade bra redan i Barcelona och kunde bygga på det därifrån.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Liverpool FC – direkt i Messenger

FÅ BÄST KOLL! Följ FC Barcelona – direkt i Messenger