Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klopps ord i natt: ”Ge mig böter om ni vill!”

Divock Origi och Jordan Henderson firar.Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Lionel Messi deppar.Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Georginio Wijnaldum blev tvåmålsskytt i matchen.Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER BYRNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det finns vändningar. 

Och så finns det vändningar. 

På tisdagen stod Liverpool för en framtida klassiker när de besegrade Barcelona med 4-0 – och gick vidare till Champions League-final med totalt 4-3.

– Jag vet inte hur vi klarade av att göra det, säger tvåmålsskytten Georginio Wijnaldum i Viasat.

Camp Nou, 1 maj 2019. Barcelona besegrar Liverpool med 3-0 i den första Champions League-semifinalen efter två mål av Lionel Messi och ett av Luis Suárez. 

Tack och hej, Liverpool? De tänkte de flesta. Premier League-laget såg ut att stå inför en omöjlig uppgift inför returen på Anfield. 

Men matchen tog en oväntad utveckling. 

Liverpool fick en drömstart när Divock Origi gjorde in 1-0 redan i den sjunde minuten. Ett skott från Jordan Henderson styrdes ut precis framför fötterna på Origi som skickade in ledningsmålet. 

Två mål på två minuter

1-0 var ställningen i paus, och det var en lång väg kvar för Liverpool till de 3-0 som skulle innebära förlängning. 

Men redan knappa tio minuter in i den andra halvleken satte Georginio Wijnaldum – som byttes in efter halvtid – bollen i nät från nära håll, framspelad av Trent Alexander-Arnold. 

Och bara två minuter senare var det dags igen – och återigen var det inhopparen Georginio Wijnaldum som stod för målet. Xherdan Shaqiri slog en perfekt lyftning in i straffområdet där Wijnaldum nådde högst och nickade in 3-0. 

Liverpool till final efter sanslös vändning

Det som på förhand såg ut som en omöjlig uppgift hade uppnåtts redan efter 56 minuter, och resultatet 3-3 skulle innebära förlängning om det stod sig efter full tid. 

Men någon förlängning blev det aldrig. I den 79:e minuten fullbordade Liverpool den osannolika vändningen – efter en fräck hörnvariant. 

Trent Alexander-Arnold slog en snabb hörna längs med marken när Barcelona-försvaret inte var på tårna. Bollen nådde fram till Divock Origi som ohotad kunde stänka in 4-0. 

Matchen slutade 4-0 och Liverpool är klart för Champions League-final efter totalt 4-3.

– Det är en makalös prestation, det kan kallas miraklens mirakel, säger experten Glenn Strömberg i Viasat.

”Jag kan inte förstå det”

Tvåmålsskytten Georginio Wijnaldum i Viasat:

– Jag är fortfarande i chock. Jag är glad, men jag vet inte hur vi klarade av att göra det. Det är roligt, efter 3-0 var vi fortfarande självsäkra att vi kunde vända på det. Men det hände verkligen, det är otroligt. Jag kan inte förstå vad som just hände.

– Det är fortfarande en konstig känsla att inse vad som har hänt. Att stoppa Barcelona från att göra mål i 90 minuter, det är en bra komplimang till vårt lag. 

Så här säger Trent Alexander-Arnold till BT Sports om hörnvarianten som avgjorde matchen:

– Det var bara instinkt. Det är ett sådant ögonblick där du ser möjligheten. Den kom nog mot honom (Origi) lite väl snabbt men han är en toppspelare. 

Tränaren Jürgen Klopp:

– Killarna är f***ing mentala jättar! Det är otroligt. Om ni måste ge mig böter, ge mig böter. Engelska är inte mitt modersmål, så jag har inga bättre ord för det.

– Vi ville göra det steg för steg, hur man vinner en fotbollsmatch. Om du inte var här i kväll, det är verkligen synd för dig. Det var vackert. Vi förbereder oss som att det är en VM-final. Vi förtjänar det, vi spelade bra redan i Barcelona och kunde bygga på det därifrån.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Liverpool FC – direkt i Messenger

FÅ BÄST KOLL! Följ FC Barcelona – direkt i Messenger