Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Liverpools ilska: ”Något inom fotbollen är trasigt”

Foto: DAVID BLUNSDEN / IMAGO/ACTION PLUS IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN

Brist på biljetter och skyhöga resekostnader gör att många supportrar tvingas stanna hemma när Champions League-finalen spelas i Kiev senare den här månaden.

Nu rasar Tony Barrett, som jobbar med supporterfrågor i Liverpool, mot situationen.

”Det antyder att något inom fotbollen är väldigt trasigt, när något som är hela sportens kärna behandlas på det här sättet”, skriver han i ett inlägg på Twitter. 

Real Madrid och Liverpool är lagen som möts i Champions League-finalen den 26 maj.

Matchen kommer att spelas på Olympic Stadium i Kiev – något som nu kritiseras kraftigt av Tony Barrett, som jobbar med supporterfrågor i Liverpool.

”Till alla Liverpool-fans som just nu upplever en mardröm – och jag använder ordet mardröm väldigt medvetet – med att arrangera sina resor till Kiev, vill jag bara be om ursäkt. Det som borde vara en av de bästa tidpunkterna i era liv är nu motsatsen och det är för mig helt oförsvarbart”, skriver Barrett på Twitter.

https://twitter.com/TonyBarrett/status/995546246302568448

”Något är väldigt trasigt”

Olympic Stadium har en kapacitet för 63 000 åskådare – men trots det har bara 33 252 biljetter delats ut till Liverpool och Real Madrid, enligt BBC. Ytterligare 6 700 har sålts till supportrar världen över, och resten kommer att gå till medier, tidigare spelare och kommersiella partners.

”Valet att anordna finalen på en plats som är så svår och så otroligt dyr att ta sig till är något som beslutstagarna måste förklara. Det antyder att något inom fotbollen är väldigt trasigt, när något som är hela sportens kärna behandlas på det här sättet”, skriver Tony Barrett.

Han säger att han tvivlar på att hans ord kommer att göra någon skillnad, men att han känner att det är hans ansvar att påtala problemet.

”Till er som kommer fram till Kiev hoppas jag att det var värt varje krona och all den energi som ni tvingats lägga ned. Till er som inte gör det – och ni är tyvärr redan alldeles för många – ber jag om ursäkt för att jag inte kan hjälpa er mer. Fotbollen är ingenting utan sina fans.”

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!