Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Liverpools gnäll: Salah var för dyr

Foto: RUSSELL HART / IMAGO/FOCUS IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Roma-presidenten James Palotta skakar hand med Roms borgmästare Virginia Raggi. Foto: ALESSANDRO DI MEO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mohamed Salah fortsätter att ta fotbollsvärlden med storm.

När Liverpool drabbade samman med förra klubben Roma i Champions League-semifinalen var det återigen egyptiern som stal rubrikerna.

Nu berättar Romas ägare varför de sålde Salah i somras – till vad som i efterhand kan likna ett rejält reapris.

När klockan hade tickat förbi 90 minuter visade resultattavlan på Anfield 5-2. Liverpools blixtsnabba offensiv hade trasat samman ett naivt, högt pressande Roma och som så många gånger förr hette huvudpersonen Mohamed Salah.

Anfallaren som slagit Premier League och fotbollsvärlden med häpnad hade gjort både 1-0 och 2-0 – samt spelat fram till ytterligare två. Målen var nummer 42 och 43 för egyptiern denna säsong och nu pratas det på allvar om att Cristiano Ronaldo och Leo Messi kan snuvas på Ballon d'Or.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

 

”Man kan tycka att det var ett kap”

Inför den första semifinalen i England berättade Romas amerikanske ägare James Pallotta om spelet bakom försäljningen – och hur han erbjöd sig att betala en lunch åt Liverpools ägare John Henry som fruktade att han betalat ett överpris. 

 

LÄS MER: Salah hyllas stort: ”Om ni tycker så... skriv det, säg det” 

 

– När man ser på det nu i efterhand kan man tycka att det var ett otroligt kap. Men problemet var att Salah ville tillbaka till England för att bevisa att han kunde lyckas där, han hade bara två år kvar på kontraktet så vi riskerade att inte få något alls för honom ett år senare, säger Pallotta till ESPN.

Liverpool betalade 42 miljoner euro plus bonusar för Salah, som gör att övergången totalt landat på ca 50 miljoner euro.

– Henry (Liverpools ägare) gnällde lite om priset och frågade: 'har vi betalat ett överpris? Jag tycker vi betalat ett överpris'. Jag svarade: 'jag bjuder dig på lunch!' berättar Pallotta.

 

LÄS MER: Ljungbergs ilska - trots uppvisningen: ”Skogstokig” 

 

Förvånad över Salahs succé

På frågan om Romas president är förvånad över den otroliga utväxling Salah haft i Liverpool svarar han:

– Ärligt talat, ja. Och det är troligtvis för att vi använde honom annorlunda. Liverpool har hittat det bästa sättet att använda honom på, hos oss spelade han ytter med Edin Dzeko i mitten. Men Dzeko gjorde själv 36 mål i ligan i fjol så det var inte så att vi saknade något i offensiven.

– Men det har bara varit fantastiskt att se honom i Liverpool och varje gång han gör mål tänker jag: 'Åh herregud!'”

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!