Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Liverpool har alltid extremt mycket tur”

Foto: ROLAND KRIVEC/DEFODI.EU / IMAGO IMAGES / DEFODI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GM

Porto står emellan Liverpool och en ny semifinal i Champions League. 

Ytterligare ett bevis på storklubbens osannolika tur, menar radioprofilen Adrian Durham. 

I Manchester United-leden drog man en tung suck när kvartsfinalerna av Champions League var färdiglottade. Ole Gunnar Solskjaers gäng ställs mot Barcelona, en av storfavoriterna till att ta hem hela turneringen. 

Då var det ett helt annat ljud i skällan några mil västerut. Liverpool, som slog ut Bayern München genom att vinna med 3-1 på Allianz Arena, får möta portugisiska mästarna Porto. Och söderut i England fick Arsenal några minuter senare veta att man ställs mot Serie A-tvåorna Napoli i Europa League. 

Liverpool ställs mot Porto i CL-kvartsfinal efter att slagit ut Bayern München i åttondelen.
Foto: SALVATORE DI NOLFI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

FÅ BÄST KOLL! Följ Liverpool – direkt i Messenger 


”Liverpool har alltid tur”

Allt sammantaget så verkar Fru Fortuna ha valt sida. Det menar i alla fall Talksport-programledaren Adrian Durham.

– Liverpool har alltid tur. De fick Porto. Arsenal fick en tuffare lottning i Europa än Liverpool, vilket är otroligt, säger Durham. 

– Liverpool har bara tur på tur på tur i Europa. Är det bara jag som inser detta? Eller har alla fattat att Liverpool har extremt mycket tur. 


”Det var störtlätt”

Enligt Durham funkar fjolårets CL-spel som ytterligare ett exempel på Liverpools vana att vara lyckosamma i lottningarna.

– I gruppen hade de Sevilla, Spartak Moskva och Maribor – vilket jag tyckte var störtlätt. De vann bara tre av sex matcher, men vi fick Porto i åttondelen, vilket var en enkel resa. Sedan undvek de Real Madrid i semifinalerna och finalen var det uppenbart att det bästa laget vann, säger Durham.