Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Liverpool är klar favorit i gruppen”

Liverpool är klar gruppfavorit, enligt Therese Strömberg.
Foto: MATT WEST/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Milan är tillbaka i Champions League för första gången sedan säsongen 13/14. 

I premiärmatchen möter man Liverpool - ärkerivalen från mitten på 00-talet. 

Hur klarar sig Milan utan Zlatan? Och hur viktig blir Salah? 

SportExpressens Therese Strömberg ger förutsättningarna inför matchen.

Den här gruppen ser på förhand ut som en av de tuffaste. Vilka tar sig vidare?

– Jag säger att Liverpool är ganska klara favoriter att vinna den här gruppen, och jag tror att Milan kommer få svårt att sluta före Atlético Madrid också. På förhand gör Zlatans lag upp med Porto om tredjeplatsen.

Hur gärna vill Zlatan Ibrahimovic lyckas i CL, och hur ser chanserna ut? 

– Jag tror att han drivs jättemycket av att lyckas i Champions League, även om han så klart förstår att chanserna att vinna den med Milan i det här läget inte är särskilt stora. Jag tror inte att man ska räkna bort Milan helt från avancemang från gruppen, men de har hamnat i en minst sagt svår sådan och kommer att få slita hårt för att ta en av topp två-platserna. 

– En av nycklarna blir att använda truppen smart när man ska slåss både i toppen av Serie A och i Champions League, Zlatan kan till exempel inte starta precis hela tiden – och det är därför man har värvat Olivier Giroud. Ett par andra spelare kommer också att behöva vilas emellanåt, och då är det upp till Stefano Pioli att vara smart i vilka han använder under vilka matcher. Zlatan startar nog samtliga CL-matcher om han är frisk och hel. Nu är han ju tyvärr inte det för just den här matchen.

Hur stort är tappet när Zlatan Ibrahimovic inte kan vara med?

– Han har redan missat två av de tre inledande Serie A-matcherna den här säsongen på grund av den knäskada han ådrog sig i våras, och i helgen spelade han bara 30 minuter innan beskedet kom att han missar matchen mot Liverpool på grund av strul med en hälsena. Och laget har ändå startat urstarkt. 

– Jag tror att Milan är ganska förberedda på en säsong då Zlatan inte kommer att kunna spela hela tiden, och värvningen av Olivier Giroud gör att man inte behöver slita sitt hår varje gång han är skadad. Men det är klart att han adderar någonting extra i den här truppen, och man är som mest slagkraftiga när han kan vara med. Inget snack om den saken.

Mohamed Salah firade nyligen 100 mål i Premier League. Vad betyder han för Liverpool, och var står han sig i en kontext av världens bästa spelare någonsin?

– Jag tycker absolut att man ska prata om Mohamed Salah som en av de bästa anfallarna i Premier League någonsin i alla fall, och han har betytt oerhört mycket för Liverpool under sina år hittills. Både i spelet och med poängen han gör. Det är en spelare som Milans backlinje kommer att behöva se upp rejält med.