Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindahls Atlético föll tungt mot Barcelona

Foto: VILLAR LOPEZ / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAVIER SORIANO / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hedvig Lindahl och övriga i Atlético Madrid höll Barcelona stången i 80 minuter.

Då klev Kheira Hamraoui fram för fjolårsfinalisten i Champions League och avgjorde med matchens enda mål.

Barcelona är därmed klart för semifinal mot Wolfsburg.

Det var av flera skäl som Atlético Madrid gick in i Champions League-slutspelet som klar underdog mot Barcelona. Inte nog med att det var den spanska mästarklubben och fjolårets finallag i turneringen som stod på andra sidan planen inför kvällens kvartsfinal i spanska Bilbao.

”Rojiblancas”, som laget från den spanska huvudstaden kallas, hade dessutom enorma störningsmoment inför mötet i form av fem bekräftade coronafall i laget.

Därför var det inte helt oväntat att Barcelona kontrollerade matchbilden och hade ett klart övertag sett till bollinnehavet – men särskilt många heta målchanser skapades inte.

Hedvid Lindhals Atlético utslaget ur Champions League

Atlético Madrid, med Hedvig Lindahl mellan stolparna, stod länge emot Barcelonas tryck – men i den 80:e minuten tvingades den svenska landslagsmålvakten kapitulera.

I sin första tävlingsmatch för Atlético överlistades Lindahl av den franska mittfältaren Kheira Hamraoui som efter ett inlägg från norskan Caroline Graham Hansen tryckte bollen lågt in i nät.

Fler mål i matchen blev det inte och därmed är det slutspelat för den spanska ligatvåan Atlético Madrid i Champions League den här säsongen.

För Barcelona väntar nu Fridolina Rolfös Wolfsburg i semifinalen den 25 augusti.