Foto: RICHARD GOSSELIN / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: RICHARD GOSSELIN / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: RICHARD GOSSELIN / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: NURPHOTO / KIERAN GALVIN/NURPHOTO/SIPA USA/ SIPA USAFoto: NURPHOTO / KIERAN GALVIN/NURPHOTO/SIPA USA/ SIPA USA
 Foto: NURPHOTO / KIERAN GALVIN/NURPHOTO/SIPA USA/ SIPA USA

Lindahl och Eriksson var bärande i Chelsea-seger

Publicerad

Fem svenska landslagsspelare på fotbollsplanen – två av dem fick jubla.

Chelseas målvakt Hedvig Lindahl höll nollan och vänsterförsvararen Magdalena Eriksson assisterade till 2–0 när Montpellier bortabesegrades i den första Champions League-kvartsfinalen.

För ett par veckor sedan togs Chelseas och svenska landslagets förstemålvakt Hedvig Lindahl ut i Internationella fotbollsförbundets Fifas världselva.

I onsdagskvällens första Champions League-kvartsfinal borta mot Montpellier så höll Lindahl nollan och hjälpte Chelsea till en viktig 2–0-seger i Frankrike inför returen i London om en vecka.

Sydkoreanska landslagsmittfältaren Ji So-Yun gjorde matchens första mål i den 49:e minuten innan svenska landslagsförsvararen Magdalena Eriksson – med sin känsliga vänsterfot – slog hörnan som inbytte Erin Cuthbert tryckte dit till slutresultatet 2–0 i 77:e.

Blackstenius byttes in

Svenska mittbackskaptenen Linda Sembrant och anfallaren Sofia Jakobsson spelade hela matchen för den franska ligatrean Montpellier. Anfallaren Stina Blackstenius, som haft skadeproblem sedan landslagsturneringen Algarve cup, byttes in i den 64:e minuten.

Chelseas svenska succéförvärv Jonna Andersson, även hon ytterförsvarare i landslaget, hindras från vidare CL-spel den här säsongen då hon redan representerat Linköping.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag