Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krisdraget: Leipzig sparkar hela ledarstaben efter storförlusten

Emil Forsbergs RB Leipzig förlorade med 1-4 på hemmaplan mot Shakhtar Donetsk i Champions League under gårdagskvällen. 

Nu agerar klubben – och sparkar alla i ledarstaben. 

Samtidigt kommer uppgifter om att ersättaren redan är utsedd. Enligt transferjournalisten Nicolo Schira kommer Marco Rose att ta över klubben.

RB Leipzig har gått tyngre sedan den unge demontränaren Julian Nagelsmann lämnade klubben förra sommaren för att ta över Bayern München. Jesse Marsch, amerikanen som nu basar över Leeds United, fick bara 157 dagar på sig i klubben innan han sparkades i början av december förra året. 

Ersättaren blev Domenico Tedesco, som tidigare lett bland andra Spartak Moskva, Hoffenheim och Schalke 04. Tysk-italienaren lyckades leda Leipzig till något av ett uppsving. Under våren lyfte Leipzig från en elfteplacering i Bundesliga till fjärdeplatsen, om än med minsta möjliga marginal. 

Sparkad Dortmund-tränare ryktas ta över

Samtidigt nådde klubben semifinal i Europa League och lyckades ta ett cupguld, vilket var klubbens första titel. Nu, i början på september, ligger Leipzig elva i Bundesliga och åkte på en riktig smäll i Champions League-premiären. Det skulle räcka för att Tedesco skulle få lämna jobbet.

Den italienska transferjournalisten Nicolo Schira skriver på onsdagsförmiddagen på Twitter att Marco Rose, med bakgrund i Borussia Dortmund, Mönchengladbach och Red Bull Salzburg kommer att skriva ett avtal över två säsonger med klubben.

Tv: Emil Forsberg med klackmål i cupkross