Foto: Viasat Fotboll
 Foto: Viasat Fotboll

Lagerbäcks sågning: "Fruktansvärt dåligt"

Publicerad

John Obi Mikel styrde in Zlatan Ibrahimovic frispark i mål.

Efteråt sågades hans insats av Lars Lagerbäck.

– Det är en fruktansvärt dålig insats, säger han i Viasat.

I det stjärnspäckade mötet mellan PSG och Chelsea var det lite överraskande John Obi Mikel som blev den första halvlekens förgrundsfigur.

Först genom att falla offer för en stämpling från Zlatan Ibrahimovic som renderade i ett gult kort för svensken. Därefter drog han själv på sitt ett gult kort när han fällde Lucas Moura utanför Chelseas straffområde.

Men det var hans agerande i momentet efter den orsakade frisparken som han uppmärksammats mest. Mikel tog plats i muren och samtidigt som Zlatan sköt så vände Mikel ryggen till och styrde omedvetet in skottet till 1-0 för PSG.

Den isländska förbundskaptenen Lars Lagerbäck var milt sagt kritisk mot nigerianen.

– Försvarsmässigt från Mikel på frisparken, det får inte förekomma på den här nivån att man vänder sig bort och till och med hoppar undan. Zlatan skjuter hårt, så jag har viss förståelse för att Mikel gör så, men det är snudd på att man inte ska han en sån här spelare på plan, säger Lagerbäck i Viasat.

Mikel fick revansch

– Det får lov att göra lite ont att spela på den här nivån. Det är en fruktansvärt dålig insats av Mikel.

Mikel kom dock att revanschera sig kort därefter. På en hörna kom han först på en nickskarv och kunde bomba in kvitteringen från nära håll strax innan halvtidsvilan.

Matchen slutade 2-1 till PSG efter ett sent mål av Edinson Cavani.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag