Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi har skrivit historia – det känns fantastiskt”

Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SPORTS PRESS PHOTO / MIA ERIKSSON/SPP/SIPA USA SIPA USA
Foto: SPORTS PRESS PHOTO / MIA ERIKSSON/SPP/SIPA USA SIPA USA

Första halvlek i Champions League-finalen blev en ensidig historia.

Chelsea hade inget att sätta emot Barcelonas anstormning och Lieke Martens hyllades stort efter Barcelonas fyra mål.

– Vi har skrivit historia och det känns fantastiskt, säger Barcelonas Aitana Bonmati efter 4-0-segern i finalen.

Redan efter 33 sekunder tog Barcelona ledningen i Champions League-finalen mot Chelsea efter ett självmål. Francesca Kirby rensade bollen rakt på Melanie Leupolz som styrde bollen i en vid båge och in i eget mål. 

Därefter låg bollen i Chelseas nät ytterligare en gång i den 14:e minuten när Alexia Putellas var säker från straffpunkten och 3-0 var ett faktum när Aitana Bonmati nätade i den 21:a minuten.

Chelsea hade inga medel för att stå emot Barcelonas anfallsspel och ett särskilt stort hot var Lieke Martens som låg bakom det mesta och hyllades under den första halvleken. 

Lieke Martens hyllas under finalen

”3-0. Martens förstör Chelsea på kanten”, skriver fotbollsjournalisten Grant Wahl Twitter.

”Lieke Martens är så bra. Hennes förmåga att tempoväxla och sedan bara flyga förbi motståndarförsvararna är konst”, skriver CBS Sports programledare Luis Miguel Echegaray på Twitter.

– Det är ett väldigt Barcelona-aktigt mål. Farten på vänsterkanten – Martens igen – lämnar inga försvarare levande, säger experten Pat Nevin i BBC.

Även det sista målet i halvleken gjordes efter att Martens kommit runt på vänsterkanten.

– Vi visste att kanterna skulle bli ett stort hot och vi ser att Martens gör ett jättebra jobb, säger experten Johanna Frisk i Viaplay.

I andra halvlek lugnade Barcelona ner sig lite men laget höll sin stora ledning och fick fira sin första Champions League-titel någonsin på damsidan efter 4-0 mot Chelsea. 

– Vi har skrivit historia och det känns fantastiskt, säger Barcelonas Aitana Bonmati.

Och får medhåll från tränaren Lluís Cortés. 

– Vi började direkt med bra självförtroendet och vi har jobbat hårt för detta. Finaler ska spelas, men också vinnas och det gjorde vi den här gången. 

– Tanken är att vi ska fortsätta dominera och vinna den här typen av matcher, nu ska vi fira ordentligt, men sen ska vi bli bättre, säger Cortés.