Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kritiken: ”Jag blir tokig här”

Lars Lagerbäck Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Dusan Tadic skjuter mot mål på stopptid. Foto: Viasat
Lagerbäck i studion. Foto: Viasat

Ajax tappade en tvåmålsledning hemma mot Tottenham i Champions League-semifinalen. 

Experten Lars Lagerbäck menar att det holländska laget stod för ett misstag mot slutet av den högdramatiska matchen. 

– Jag blir tokig här, säger Lagerbäck i Viasats sändning.

Liverpool vände 0-3 till 4-3 mot Barcelona i tisdagens Champions League-semifinal. Tottenham ville inte vara sämre i onsdagens möte med Ajax, där de lyckades vända ett 3-0-underläge till 3-3 över två matcher – och gick vidare på fler bortamål. 

Ajax hade greppet om finalplatsen en bra bit in på stopptiden, men när klockan slog över till 95 spelade minuter skickade Lucas Moura in det avgörande målet. 

Lars Lagerbäck kände för det holländska laget, som var otröstliga efter att ha fått sina finaldrömmar krossade i de absoluta slutsekunderna. 

Samtidigt riktade han kritik mot hur Ajax agerade i slutet av matchen. Ajax lade inte allt fokus på defensiven utan fortsatte att satsa offensivt för att försöka få till ytterligare ett mål.

Lars Lagerbäck kritiserar Ajax

Hakim Ziyech och Dusan Tadic var exempelvis inblandade i ett par vassa lägen mot slutet av matchen. 

Onödigt, menar Lars Lagerbäck. 

– Jag blir tokig här, de går för ytterligare ett mål i stället för att hålla i bollen och trycka ner Tottenhamlaget. Samtidigt kan jag beundra dem. 

– Det är bra inställning, men om du vet att om du har några få minuter… 

Lagerbäck menar att laget i stort sitter på för lite rutin, och hade velat se vad samma spelare kunnat åstadkomma om de fortsatt spela ihop något år framöver.

– De är inte tillräckligt rutinerade, de har inte byggt på sig och har inte samma fysik som Tottenham har. De hamnar väldigt långt ner vissa perioder i andra halvlek. Ge dem ytterligare ett eller två år med lite mer fysik. Men tyvärr är de väl sönderköpta, så vi får inte se dem igen nästa år. 

FÅ BÄST KOLL! Följ Tottenham – direkt i Messenger