Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Så kan vi inte göra i den här kvalrundan”

Höjdpunkter: AIK-Helsingborg
Foto: MARTIN METELKO / BILDBYRÅN
Foto: MARTIN METELKO / BILDBYRÅN

AIK besegrade Ararat-Armenia och är vidare till den andra kvalomgången.

Där står Maribor från Slovenien för motståndet – ett lag som har erfarenhet av Champions League-spel. 

– Maribor är verkligen en nöt att knäcka, sa Per Karlsson efter vinsten mot Ararat-Armenia. 

Trots en del dramatik mot slutet kunde AIK stänga matchen mot Ararat-Armenia och ta sig vidare till den andra kvalomgången av Champions League.

– Det blir alltid en psykologisk påfrestning när de gör 3-1, en studs kan förändra allt. Man ska inte vara arrogant. Vi går vidare nu och blickar framåt, sa Per Karlsson efter matchen.

Nu väntar ett dubbelmöte mot slovenska Maribor som slog ut isländska Valur, och som så sent som säsongen 2017/2018, spelade i gruppspelet av Champions League.

– Jag har hört att de varit i Champions League för ett par säsonger sedan. Det är ett bra lag som har Europaerfarenhet. Det kommer att bli svårt för oss, så är det bara. Men vi ska kämpa om det, säger Tarik Elyounoussi.

”Man grubblar en del”

Per Karlsson tvingades gå av i halvtid i matchen mot Ararat-Armenia med en känning i sin skadade vad. Han sa då att han skulle göra allt för att vara tillbaka i matchen mot Maribor. Och mittbacken tycker att det är någonting extra med ett Champions League-kval.

– Man grubblar en del. Man ska värdera alla matcher lika men det känns lite extra nu. Det är trots allt Champions Legaue-kval. Det sannolikhetsmässigt ingenting man upplever så många gånger i en karriär, säger Per Karlsson till AIK play. 

Han fortsätter:

– Vi ska ha respekt för motståndarna men vi är också bra. Nu ska vi ta med oss ett bättre resultat än vad vi gjorde i Armenien nu när vi får börja borta igen. Vi släpper trots allt in tre mål mot ett lag vi ska gå vidare mot. Det kan vi inte göra i den här rundan. Nu gäller det att vara lite tajtare, säger han.

”Vissa likheter med AIK”

Mittbacken Karol Mets som värvades till AIK inför säsongen ser fram emot en ny kvalrunda. 

– Det är ett bra lag. Jag vet om att Maribor har en fin arena med grymma supportrar så jag ser vissa likheter med AIK. Det är en stor och bra utmaning, säger Mets.

Mittfältaren Anton Salétros håller med sina lagkamrater och säger att Maribor kommer vara en nivå upp och att matchen kommer att bli tuff.

– Maribor har en bra historia när det gäller att ta sig till gruppspel i Europa. Det är ett bra lag, vad jag vet, säger Anton Salétros.

Preliminär startelva för AIK (3-5-2)

Oscar Linnér 

 

Daniel Granli, Per Karlsson, Karol Mets

 

Robert Lundström, Sebastian Larsson, Kofi Adu, Anton Salétros, Rasmus Lindkvist 

 

Henok Goitom, Tarik Elyounoussi