Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Juventus illa ute efter de blodiga bilderna

De Ligt Tvingades lämna planen blodig. Foto: Viasat
De Ligt får Alex Sandros kvä i huvudet. Foto: Viasat
Med en man mer på planen gjorde Lyon 1-0. Foto: Viasat

Blodet forsade ner för Matthijs de Ligts ansikte.

Då passade Lyon på.

Lucas Tousart blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

– Det hade inte uppstått lika enkelt med de Ligt på planen, säger experten Martin Åslund i Viasat.

Juventus var onekligen förhandsfavoriter inför åttondelsfinalen mot Lyon.

Men den italienska giganten fick en tuff start på dubbelmötet i Frankrike. Juventus hade något mer boll än fransmännen i den första halvleken men samtidigt mäktade man inte med ett enda skott på mål.

Lyon hade tre. Och ett av dem gick in.

Det var efter en halvtimmes spel på Parc Olympique lyonnais som gästernas mittback Matthijs de Ligt olyckligt fick en lagkamrats knä i huvudet och holländaren tvingades gå av planen för omplåstring. De Ligt blödde ymnigt och när han väl kommit av planen fick han se hemmalaget, som ligger sjua i den inhemska ligan, ta ledningen.

Blodiga scenerna: ”Inte lite han blödde”

Lucas Tousart höll sig framme i straffområdet efter ett inspel och tryckte in 1-0 för Lyon, vilket också var ställningen i halvtid. Viasats expert Martin Åslund lider med Juventus och de Ligt.

– Det var ju inte lite han blödde. De Ligt var borta i ett par minuter och Juventus klarade inte av att försvara helt enkelt. Det (målet) hade inte uppstått lika enkelt och tydligt om han hade varit på planen, säger Åslund.

Lyon häll undan i den andra halvleken och vann den första åttondelsfinalen med 1-0.