Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans bakslag: Missar CL-mötet

Foto: REPORTER TORINO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / REPORTER TORINO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Zlatan Ibrahimovic blev målskytt i comebacken mot Lazio. 

Men han missar veckans Champions Leaguematch mot Liverpool.

– Vi vill inte ta några risker, säger tränaren Stefano Pioli. 

I helgen gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback efter den skada som höll honom borta från sommarens EM-slutspel. I mötet mot Lazio hoppade Zlatan in efter 60 minuters spel och gjorde 2-0 efter bara sju minuter på plan. 

Zlatan hyllades stort i italienska medier efter sin comeback och visade dessutom upp en bild på hur svår sargat hans knä såg ut efter sommarens operation.

Den 39-årige svensken var således ett ämne för diskussion på Liverpooltränaren Jürgen Klopps presskonferens inför onsdagens Champions Leaguemöte mellan Liverpool och Milan. 

– Zlatan, vilken spelare!, utbrister Klopp när svensken kommer på tal. 

Zlatan missar Champions Leaguemötet med Liverpool

Klopp fortsätter: 

– Jag såg honom kämpa sig tillbaka från sin skada, kom in i den senaste matchen och nätade direkt. Han är en man för de exceptionella ögonblicken. Han är en av de bästa utövarna av den här sporten på så sätt att han får ut allt som går av sin kropp. 

Tysken hade knappt hunnit slutföra den meningen innan beskedet kom att Zlatan missar onsdagens match. Enligt flera italienska medier, däribland Fabrizio Romano, så har Zlatan problem med sin hälsena och kommer inte ingå i truppen. 

Milantränaren Stefano Pioli bekräftar att Zlatan missar matchen. Efter Laziomatchen hade han ont i hälsenan, men klubben hoppades att smärtan skulle lägga sig. 

– Vi hoppades att det skulle bli bättre med lite vila, men han har fortfarande lite ont och vi vill inte ta några risker, säger Pioli till Sky

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1437744831149785090

Zlatan får vänta på chansen att bli historisk

Därmed kommer Zlatan tvingas vänta på chansen att bli den äldste målskytten i såväl Champions Leagues som Europacupens historia. 

Norrmannen Willy Olsen är den äldste att göra mål i Europacupen med sitt mål för Fredrikstad mot Ajax 1960, 39 år och 218 dagar gammal. Romalegendaren Francesco Totti är den som har Champions Leaguerekordet, han gjorde sitt sista Champions Leaguemål 38 år och 59 dagar gammal. 

Totti är säker på att Zlatan slår hans rekord. 

– Rekord är till för att slås och i det här fallet skulle jag verkligen vara glad för hans skull, säger Totti till Gazzetta dello Sport. 

Nästa CL-chans för Zlatan blir i hemmamötet mot Atletico Madrid den 28/9, fem dagar innan han fyller 40 år.