Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liverpool stoppas från CL-åttondelen

Foto: PETER POWELL / STELLA PICTURES / PA
Foto: CLIVE BRUNSKILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FILIP SINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Problem inför Liverpools Champions League-möte med RB Leipzig.

På grund av coronarestriktioner nekas Liverpools spelartrupp inresetillstånd i Tyskland, enligt Kicker.

Nu måste Leipzig ordna en neutral plats att spela matchen på - senast på måndag. 

Liverpool och RB Leipzig ska drabba samman i ett dubbelmöte i Champions Leagues åttondelsfinal men nu är den första matchen i fara.

Dubbelmötet ska starta med att Emil Forsbergs Leipzig tar emot Liverpool på hemmaplan den 16 februari men nu har Liverpools spelartrupp nekats inresetillstånd i Tyskland på grund av coronapandemin.

Liverpool får inte resa in i Tyskland

Liverpool ska ha ansökt om att få resa in i Tyskland men nekas nu eftersom det inte handlar om ”speciella omständigheter”, skriver Kicker.

Trots att det är Liverpool som inte kommer kunna ta sig till matchen är det RB Leipzig som kan drabbas hårdast. Klubben måste nu höra av sig till Uefa och presentera en neutral plan där matchen ska spelas innan måndag den åttonde februari. Om Leipzig inte lyckas hitta en neutral plan riskerar man att förlora matchen med 3-0 på walkover.

Returmatchen mellan lagen spelas i England den 10 mars.