United toppar gruppen efter galna vändningen

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester United fick en blytung start i mötet med Atalanta.

Trots det lyckades man komma tillbaka och vända underläge till vinst.

Efter helgens tunga förlust mot Leicester började det tufft även i Champions League-mötet med Atalanta.

Italienska Atalanta kom på besök till Old Trafford, och chockade Manchester United med att tidigt gå upp i en tvåmålsledning. Detta efter att Mario Pasalic först spräckt nollan fram till 0-1, innan mittbacken Merih Demiral dubblade Atalantas ledning i den 29:e minuten när han nickade in 0-2.

Nickade in segermålet

Manchester United skulle dock påbörja upphämtningen tidigt i den andra halvleken, när Marcus Rashford reducerade till 1-2 innan mittbacken och lagkaptenen Harry Maguire kvitterade i matchminut 75. 

2-2 såg också ut att bli slutresultatet, men då klev Manchester Uniteds superstjärna Cristiano Ronaldo in i handlingen. Portugisen visade prov på fin spänst när han i den 81:e minuten skallade in ledningsmålet efter ett inlägg av Luke Shaw och fullbordade därmed vändningen. Matchen bjöd inte på fler mål, utan slutresultatet skrevs till 3-2 till fördel för engelsmännen som i och med vinsten nu toppar sin grupp.

 – I första halvlek släpper vi in två enkla mål. Vi skapar mycket chanser i första halvlek och visste att nästa mål skulle bli avgörande. Vi fick med oss målen vi behövde och som vi förtjänade och jag tycker att vi förtjänade segern, säger Harry Maguire till BT Sport.

”Jag vill inte vara en glädjedödare men...”

Även den forne United-mittfältaren tillika klubbikonen Paul Scholes uttalade sig om matchen:

 – Den första halvleken var oroande. De såg ut som allt annat än ett lag och saknade sammanhållning. Kan de spela mot Liverpool på det sättet? Kan de spela mot Manchester City på det sättet? Aldrig i livet. Jag vill inte vara en glädjedödare men den första halvleken är ett stort orosmoment för mig, säger Scholes till BT Sport.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för Manchester United.

Alla resultat i Champions League

Barcelona-Dynamo Kiev 1-0

Salzburg-Wolfsburg 3-1

Benfica-Bayern München 0-4

Chelsea-Malmö 4-0

Lille-Sevilla 0-0

Manchester United-Atalanta 3-2

Young Boys-Villarreal 1-4

Zenit-Juventus 0-1

ANNONS: Streama UEFA Champions League - bara på Telia och C More.