Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet i dag: CL- rysarna skjuts upp

Foto: MARCA/SIPA/SHUTTERSTOCK / MARCA/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MARCA/SIPA/SHUTTERSTOCK / MARCA/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Coronaviruset fortsätter att påverka den internationella fotbollen. 

Nu bekräftar Uefa att slutspelet i Champions League och Europa League skjuts upp.

Flera länder har redan skjutit upp sina inhemska ligor tills vidare. Däribland Danmark, Spanien, Portugal, Italien, Frankrike, USA och Kina. Nu kommer Uefa med besked att nästa veckas Champions League och Europa League-matcher skjuts upp. 

Nästa vecka, den 17 och 18 februari skulle åttondelsretuererna mellan Manchester City-Real Madrid, Juventus-Lyon, Barcelona-Napoli och Bayern München-Chelsea spelas. De matcherna är nu uppskjutna på obestämd tid.

Besked om EM på tisdag

Matchen mellan Juventus och Lyon samt den mellan Manchester City och Real Madrid var uppskjuten sedan tidigare då tre av fyra klubbar befinner sig i karantänsituationer.

Vad gäller nästa veckas Europa League-åttondelar samt matcher i Uefa Youth League är de också uppskjuta.

Beslutet togs på ett videomöte under torsdagen, där bland annat representanter från samtliga 55 medlemsförbund medverkade. På tisdag väntas Uefa ta ett beslut om huruvida sommarens EM-slutspel ska skjutas upp eller inte.