Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

United utslaget efter dramatik

Foto: IBRAHIM OT/SHUTTERSTOCK / IBRAHIM OT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN

Pressade i sista gruppspelsmatchen borta mot RB Leipzig.

Då fick Manchester United en mardrömsstart – och Leipzig såg ut att ha stängt matchen tidigt. 

Men det blev dramatiskt ända in på stopptid.

Manchester United var pressat att ta minst en poäng mot Leipzig för att gå vidare från gruppspelet i Champions League. Men det började allt annat än bra för Premier League-laget. 

Redan i den andra minuten tog Leipzigs Angelino emot en perfekt passning och säkert sköt in 1-0-målet. Och tio minuter senare hade Amadou Haidara satt dit 2-0. 

Den svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg fick ett gyllene läge att sätta dit 3-0 i slutet av den andra halvleken, men missade mål. 

United försökte sätta press på Bundesliga-gänget i den andra halvleken, men i stället kunde Leipzig utöka. Med 20 minuter kvar att spela stötte Justin Kluivert in bollen till 3-0, efter en något slumpartad bollbana som ställt David de Gea. 

Manchester United ute ur Champions League

Matchen fick dock en rafflande avslutning. 

Bruno Fernandes satte dit en straff i den 80:e minuten och bara två minuter senare lyckades Harry Maguire styra in bollen i mål till 3-2. 

Och med mindre än minuten kvar att spela var en Leipzig-spelare ytterst nära att skicka in bollen i eget mål – men närmare än så kom aldrig United ett oavgjort resultat. 

Matchen slutade 3-2 vilket innebär att årets Champions League-säsong är över för Manchester United. 

Victor Nilsson Lindelöf spelade från start för Manchester United men byttes ut i den 78:e minuten.