Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Superskrällen: ”Vi är inte rädda för någon”

Matthijs de Ligt avgjorde i andra halvlek. Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES / PRO SHOTS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: BEAUTIFULSPORTS/ORANGEPICTURES / IMAGO IMAGES / BEAUTIFUL SPORTS/ IMAGO SPORTFOTODI
Det blev en tung kväll för Cristiano Ronaldo och Juventus. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN

Ajax skickade ut Juventus.

Och är klart för sin första semifinal i Champions League sen 1997.

Då var lagkaptenen inte ens född.

– Vi är inte rädda för någon, säger matchhjälten Matthijs De Ligt efter 2-1-seger i Turin.

Ajax är klart för semifinal i Champions League.

Holländarna, som slog ut Real Madrid i åttondelsfinalen, vann med 2-1 borta mot Juventus och är därmed klart för sin första CL-semi på 22 år.

19-årige lagkaptenen Matthijs De Ligt blev stor matchhjälte då han fullbordade vändningen och nickade in slutresultatet med drygt 20 minuter kvar att spela. Det första mötet i Amsterdam slutade 1-1 och Juventus kopplade ett grepp om semifinalplatsen då de under tisdagskvällen satte 1-0 hemma i Turin.

Föga förvånande målskytt: Cristiano Ronaldo.

Tio minuter innan halvtidsvilan replikerade holländarna då Donny van de Beek skickade in kvitteringen. Ajax flöt fram i den andra halvtiden och det kändes bara som en tidsfråga innan det unga, fartfyllda laget skulle få in ett andra mål för kvällen.

Det skulle komma.

Juventus ilska: Ropade efter straff

Med drygt 20 minuter kvar till en eventuell förlängning vräkte Matthijs De Ligt sig fram i straffområdet, nådde högst på en hörna och forcerade in 2-1-målet med pannan. Glädjen i Ajax visste inga gränser.

Juventus pressade desperat på för en kvittering och det blev rejält upprört i det svartvita laget då man ropade efter en straffspark i slutskedet. Men den franske domaren Clement Turpin var obeveklig.

Domaren hade kontakt med VAR-rummet, men beslutet stod fast: Ingen straff.

Ajax höll undan, vann med 2-1 och i semifinalen väntar Manchester City eller Tottenham.

– Det är otroligt, en otrolig kväll. Vi är överlyckliga och jag är så stolt över det här laget, det går inte att beskriva. Vi är inte rädda för någon, säger lagkaptenen Matthijs De Ligt, som inte ens var född då Ajax senast spelade en semifinal i Champions League (1997).

Juventus tränare Massimiliano Allegri är givetvis missnöjd med uttåget. Samtidigt är italienaren full av beundran för det holländska laget.

– De förtjänar det här till hundra procent. Fotbollen är grym och när vi släppte in kvitteringen kom rädslan, säger han till Sky Sports.