Efter att idén om VAR (videodomarassistent) fötts i Nederländerna i början på 2010-talet så gick det snabbt för teknologin att få fäste i världsfotbollen.
Herrarnas fotbolls-VM i Ryssland 2018 var det första mästerskapet som VAR användes fullt ut och i dag används det i alla Europas största ligor.
Och i kväll tar domarteknologin nästa steg.
När domarna blåser i pipan för tisdagens två inledande Champions Leaguematcher vid 18.45 så gör de det med ny teknologisk hjälp, semiautomatiserad offsideteknologi.
Här är nya domarteknologin som används i Champions League
Den nya teknologin användes för första gången i den europeiska supercupen mellan Real Madrid och Eintracht Frankfurt tidigare i somras och kommer förutom i Champions Leagues gruppspel även användas under VM i Qatar i vinter.
I korthet fungerar systemet som följer:
Ett flertal kameror som monteras på arenornas innertak följer totalt 29 punkter på varje spelares kropp för att kalkylera deras exakta position på planen. Informationen från kamerorna skickas direkt till videodomarrummet.
På VM ska matchbollen dessutom ha ett inbyggt chip som 500 gånger i sekunden skickar information till domarrummet för att de ska kunna avgöra exakt när bollen spelas.
– Det här innovativa systemet kommer hjälpa videodomarna att avgöra huruvida en spelare är offside eller inte mycket lättare och snabbare. Det kommer att göra spelet mer flytande och att det blir mer konsekventa beslut som tas, säger Uefas domarchef Roberto Rosetti till nyhetsbyrån Reuters.
Rosettis kollega hos Fifa, den förre toppdomaren Perluigi Collina, hyllar även han systemet.
– VAR har haft en positiv inverkan på fotbollen och vi förväntar oss att den semiautomatiserade offsideteknologin hjälper oss att ta nästa steg, säger han till Fifas hemsida.
Jonas Erikssons kritik mot nya domarteknologin
Men utanför de stora fotbollsorganisationerna finns det skepsis mot den nya teknologin.
Jonas Eriksson, tidigare Fifa-domaren och numera expert i SVT, är bekymrad.
– Jag är nånstans motståndare till överteknologin i fotbollen. Det sätter oss i situationer där en bit av ens knäskål eller tånagel är offside. Och visst, man kan vara offside med en tånagel, men är det den fotbollen vi vill ha? Vill vi ha millimeterrättvisa där? Jag är inte säker på det, säger han.
Eriksson tillägger att han tycker att VAR i grund är ett bra hjälpmedel för domarna de gånger de missar de stora besluten. Men han menar att den semiautomatiserade offsideteknologin är ett steg i leder att göra sig av med de assisterande domarna.
– Det är en delvis avveckling av den mänskliga domarkåren. Vissa saker i fotboll är svart eller vitt och det går att automatisera. Men vi kommer ändå sitta på till exempel VM och tänka ”men vänta, var han offside?”. I såna situationer, när man inte ens med hjälp av teknologin kan avgöra, skulle jag lita på den assisterande domaren.
Eriksson känner dessutom att VAR påverkar nästa generations domare negativt.
– Många domare som dömt länge är erfarna och kompetenta. Men de som kommer fram nu är upplärda med VAR och de är beslutsimpotenta. De avvaktar hellre och tar inte de stora besluten och det är oroväckande för då blir man en sämre domare, säger han och tillägger:
– Så absolut, jag är orolig.
Champions Leagues gruppspel inleds i kväll och pågår sedan över sex matcher. Den sista omgången spelas den 1 november.