Foto: ViasatFoto: Viasat
 Foto: Viasat
Foto: ViasatFoto: Viasat
 Foto: Viasat

Jätteskandal: Sköt bengal mot domare

Publicerad

Maribor och Spartak Moskva fick 1-1 i premiären av Champions League. Men under den första halvleken utspelade sig en läktarskandal. 

En bengal flög cirka 50 meter in på innerplanen från kortsidan. Bengalen landade vid mittcirkeln - endast ett par meter från huvuddomaren.

 

Se händelsen i spelaren ovan.

NK Maribor fick 1-1 hemma mot ryska Spartak Moskva i premiären av Champions League. Aleksandr Samedov och Damjan Bohar noterades för målen. Men det var inte resultatet som blev en snackis - utan snarare en incident som utspelade sig i slutet av den första halvlek. 

Bengal flög in

En bengal flög in från ena kortsidan, cirka 50 meter in på innerplanen. Bengalen landade vid mittcirkeln och att döma av tv-bilderna som kablades ut såg föremålet inte ut att ha kastats in på planen, utan snarare skjutits i väg. 

Enligt rapporter i media ska det ha varit en så kallad "nödraket", som används som nödsignal till havs. Bengalen ska ha skjutits in från Spartak Moskvas läktarsektion och landade bara någon meter från huvuddomaren Deniz Aytekin. Uefas regler gällande pyrotekniska föremål är väldigt strikta, och man har vid flera tillfällen delat ut hårda straff till klubbar som brutit mot reglerna.

Andra läktarskandalen

Detta är den andra läktarskandalen på kort tid. Redan under tisdagens premiäromgång i Champions League sprang en Celtic-supporter in på planen och enligt uppgifter i brittiska tidningar försökte supportern rikta en spark mot Paris Saint-Germains stjärnanfallare Kylian Mbappé.

Enligt The Telegraph riskerar nu Celtic böter från Uefa.

– Det här är någonting som vi inte vill se hända på en fotbollsplan, säger Brendan Rodgers och påpekar att hela arenan buade ut mannen, sa Brendan Rodgers efter matchen.

LÄS MER: Så spelas Champions League-säsongen 2017/2018.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag