Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hade inte bytt henne för någon annan i världen”

Foto: JOHN SIBLEY / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PAUL TERRY VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Söndagen 16 maj möter Chelsea Barcelona i Champions League-finalen. 

Inför matchen passade Chelseas tränare Emma Hayes på att hylla sin lagkapten – svenska stjärnan Magdalena Eriksson. 

– När jag såg henne spela för Linköping kände jag att hon skulle bli Chelseas framtida kapten – och Sveriges, säger Hayes under lördagens presskonferens. 

Chelseas damlag är på väg mot en kvadrupel. De har vunnit engelska ligan, ligacupen den här säsongen. Det som kvartstår är Champions League-finalen och FA cupen. 

På söndag 16 maj ställs de mot FC Barcelona i finalen av Champions League. Det är första gången som Det engelska laget kommer tåga in på Ullevi med kaptenen, tillika svenska superstjärnan, Magdalena Eriksson i täten. Hon blir därmed historisk som den första kaptenen i Chelseas damlag att ta sitt lag till en CL-final. 

– Om du är fotbollsspelare är en av dina största drömmar att lyfta Champions League-pokalen. Så det är en barndomsdröm för mig och för klubben och laget skulle det betyda så mycket. Vi har inte kommit så här långt för att för att inte ge allt vi kan för att få lyfta pokalen i morgon, sa Magdalena Eriksson under lördagens presskonferens. 

Magda hyllas av tränare Emma Hayes 

Chelseas tränare Emma Hayes passar på att prisa sin lagkapten under presskonferensen inför finalen. Trots att det finns flera världstjärnor i truppen, som Pernille Harder och Sam Kerr, så råder det ingen tvekan för Hayes varför just Eriksson ska bära kaptensbindeln. 

– Det är tydligt varför hon är kapten. Hon är en ledare som är extremt krävande, kommunikativ och empatisk. 

Redan när Hayes såg Eriksson spela för Linköping var hon säker på att det var Eriksson som så småningom skulle ta på sig kaptensskapet för hennes lag Chelsea. Hon tror även att det är Eriksson som så småningom kommer ta över efter Caroline Seger som Sveriges lagkapten.

– Jag tror att hon kommer bli det, på grund av sina otvivelaktiga kompetenser att leda en klubb som Chelsea och allt som hon måste ta sig an gör hon med elegans, säger Hayes och fortsätter: 

–Jag hade inte bytt ut henne för någon annan i världen, för jag vet vilken vinnare hon är.