Foto: NURPHOTO - S / DAVID ALIAGA/NURPHOTO/SIPA USA/I SIPA USAFoto: NURPHOTO - S / DAVID ALIAGA/NURPHOTO/SIPA USA/I SIPA USA
 Foto: NURPHOTO - S / DAVID ALIAGA/NURPHOTO/SIPA USA/I SIPA USA
Foto: MANU FERNANDEZ / APFoto: MANU FERNANDEZ / AP
 Foto: MANU FERNANDEZ / AP

"Jag förstår absolut att han vill lämna"

Publicerad

En ikon är på väg att lämna Barcelona.

Javier Mascherano har kontrakt till 2019 men har aviserat att han är på väg bort redan i januari.

– Jag förstår absolut att han vill lämna, säger lagkamraten Leo Messi till Olé.

Barcelona har greppet om La Liga – men det blåser snålt kring en av lagets stjärnor.

Rutinerade backen och mittfältaren Javier Mascherano har inte fått lika mycket speltid som han är van vid, och är nu på väg att lämna i klubben.

Detta trots att han har kontrakt till och med 2019.

– Min karriär i Barcelona är inte över ännu, men det närmar sig. Jag är tydlig med det. Alla eror måste komma till ett slut någon gång i livet och min i Barcelona är nära slutet, säger Mascherano till ESPN.

Nyheten har väckt stor uppmärksamhet, och i hemlandet Argentina har Leo Messi inte lyckats undgå att kommentera händelserna i hans lag.

"Förstår absolut att han vill lämna"

Och landsmannen ger sina sympatier till Mascherano. 

– Jag tänker inte berätta vad han har sagt till mig. Men jag förstår absolut att han vill lämna. Han vill få mer speltid, säger Messi till sajten Olé.

– Han vill inte sitta på bänken. Det förstår jag. Det roligaste man kan göra är att spela och njuta av de stora matcherna. Och som det är nu så känner han inte att han får den speltiden i Barcelona, fortsätter han.

Javier Mascherano har sagts vara på väg till Kina en längre tid, och en flytt kan aktualiseras redan i januari. Detta för att Mascherano vill ha en plats i den argentinska VM-truppen till det stora mästerskapet i Ryssland i sommar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag