Foto: WITTERS / BILDBYRÅN WITTERSFoto: WITTERS / BILDBYRÅN WITTERS
 Foto: WITTERS / BILDBYRÅN WITTERS
Foto: WITTERS / BILDBYRÅN WITTERSFoto: WITTERS / BILDBYRÅN WITTERS
 Foto: WITTERS / BILDBYRÅN WITTERS

Isak närmar sig debut – i Champions League

Publicerad

I kväll kan en svensk 17-åring göra debut i Champions League.

Supertalangen Alexander Isak finns med på Dortmunds bänk i premiärmötet med Tottenham.

– Jag är väldigt spänd, säger Bojan Djordjic i Viasat.

 

Matchen slutade 3-1 till Tottenham - och Isak satt på bänken hela matchen.

Alexander Isak, 17, gjorde succé i AIK och såldes för rekordsummor till Borussia Dortmund i januari.

Sen dess har han väntat på sin chans.

Än så länge har det inte blivit någon speltid i Bundesliga för anfallaren, som har fått nöja sig med inhopp i cupen och spel i den tyska storklubbens träningsmatcher. Kanske kommer den stora chansen i kväll då Dortmund gästar Tottenham för Champions League-match på Wembley.

Alexander Isak finns nämligen med på den tyska bänken.

– Jag hoppas att han kommer in, men jag tror att det är tidigt för honom, säger Ola Andersson i Viasat och tillägger:

– Men jag hoppas att jag har fel.

Expertkollegan Bojan Djordjic:

– Jag är väldigt spänd. Han är från Sverige och är född 1999. Tränaren Bosch är känd för att ge unga spelare chansen. Han är med i truppen och det är stort nog.

GUIDE: Spelschemat i Champions League – allt du behöver veta 

Gick till Dortmund för rekordsummor

Alexander Isak fick som 16-åring chansen i AIK under allsvenskan förra året och tackade för förtroendet genom att pricka in tio mål. Två av dem gjorde han på sin 17-årsdag då han sänkte Djurgården i derbyt på Tele 2 arena.

Isak kopplades ihop med i stort sett alla europeiska jätteklubbar efter genombrottet i allsvenskan och var i stort sett klar för Real Madrid då Borussia Dortmund klev in i bilden.

Enligt uppgifter till SportExpressen fick AIK cirka 90 miljoner kronor för anfallstalangen, som dessutom har rätt till tio procent av övergångssumman.

 

Matchen slutade 3-1 till Tottenham - och Isak satt på bänken hela matchen.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag