Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ingen tränare – är en fegis som borde avgå”

Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barcelona spelade 0-0 hemma mot Slavia Prag i Champions League.

Efter matchen är kritiken mot laget hård både från medier och från supportrar.

”Den offensiva taktiken var, som nästan alltid, att ge bollen till Messi för att han skulle lösa det”, skriver Marcas krönikör Luis F. Rojo.

Barcelona följde upp en chockförlust mot Levante med tre insläppta mål på sju minuter med att spela 0-0 mot Slavia Prag på hemmaplan i Champions League.

Barcelona hade svårt att skapa chanser i inledningen av matchen men när chanserna väl kom stod Prags målvakt Ondrej Kolar i vägen gång på gång.

Efter matchen lät sågningarna inte vänta på sig.

”Tillfället var perfekt för att glömma spelet mot Levante som innebar säsongens tredje förlust”, skriver krönikören Luis F. Rojo i Marca bland annat.

”Det blev ännu en dålig match där Barcelona inte hittade resurser för att såra motståndaren förutom med individuella prestationer. Den offensiva taktiken var, som nästan alltid, att ge bollen till Messi för att han skulle lösa det”

”På väg in i en depression”

Luis F. Rojo skriver vidare att Lionel Messi inte kan ta hela ansvaret och att spelare som Griezmann, Dembélé, De Jong och Vidal är tvungna att kliva fram mer. Dessutom tycker han att Messi och Antoine Griezmann måste samarbeta bättre.

”Det var busvisslingar som ackompanjerade spelet, till Dembélé och till hela laget till slut, vilket skickligt överskuggades av att de satte på sin hymn på högsta volym. Barcelona är på väg in i en depression. Messis ansikte i slutet av matchen sa allt”, skriver krönikören och fortsätter:

”En av de grundläggande förutsättningarna för att de ska kunna förbättra sig är samarbetet mellan Griezmann och Leo. De verkar inte hitta varandra på planen. Om Barça vill vinna titlar den här säsongen behöver de två spelare som hittar varandra. Ofta. Just nu förstår de inte varandra.” 

”Barcelona har ingen tränare”

Efter matchen bemötte Barcelonas tränare Ernesto Valverde kritiken efter två raka förluster.

– Det är bra att folk kräver mer, säger Valverde enligt Marca.

– I fotboll händer allt väldigt snabbt. För tre dagar sedan hade vi en trend med vinster och nu är vi i en dålig situation. Om du kan hamna i en svacka på tre dagar betyder det att du kan komma ur den på tre dagar.

Tränaren får sig en rejäl känga på flera håll efter matchen. Bland annat skriver den argentiske fotbollsskribenten Roy Nemer att Valverde, som tränat Barcelona i två säsonger, borde avgå nu. 

”Barcelona har ingen tränare. Ernesto Valverde är ingen tränare. Han är en fegis. Om han hade det minsta uns av respekt för fansen och vad klubben betyder (eller brukade betyda) skulle han avgå. Ännu bättre hade det varit om han avgått redan förra säsongen. Det går inte att försvara honom längre”, skriver Nemer på Twitter.

Trots 0-0-matchen mot gruppens jumbo leder Barcelona fortfarande sin Champions League-grupp på åtta poäng inför de två avslutande matcherna, en poäng före Borussia Dortmund och fyra poäng före Inter.

I ligan ligger laget i delad ledning med Real Madrid och Real Sociedad, där de sistnämnda har en match mer spelad.

Det här är det absolut viktigaste att veta om La Liga