Lotta Schelin. Foto: Imago Sportfotodienst
Lotta Schelin. Foto: Imago Sportfotodienst

Ingen Lotta Schelin när Lyon hade målfest

Publicerad

Ingen Lotta Schelin i Lyon.

Inga problem.

Lyon krossade Slavia Prag med hela 9-1 i kvartsfinalen i Champions League.

Med den svenska stjärnan Lotta Schelin borta skulle man kunna tro att Lyons anfall försvagades. Men det var ingenting som syntes på onsdagen.

Med henne borta så var det andra som klev fram - framför allt det norska stjärnskottet Ada Hegerberg.

Den unga norskan gjorde två mål när fransyskorna vann med hisnande 9-1. Och det fanns bud på mer - Lyon sköt nämligen hela 41 skott under matchen.

Även om laget möts i Prag i returen så ska det till tidernas härdsmälta för att Lyon ska släppa det här.

Alla målskyttar i målkalaset

Här är alla målskyttar i matchen:

18' Louisa Necib

24' Eugénie Le Sommer

35' Ada Hegerberg

39' Griedge M'Bock Bathy

42' Katerina Svitkova

53' Griedge M'Bock Bathy

56' Amel Majri

64' Camille Abily

80' Camille Abily

86' Ada Hegerberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag