Allegri försvarade Juventus efter 2-2 mot Tottenham. Foto: MAX ROSSI / REUTERS BILDBYRÅNAllegri försvarade Juventus efter 2-2 mot Tottenham. Foto: MAX ROSSI / REUTERS BILDBYRÅN
Allegri försvarade Juventus efter 2-2 mot Tottenham.  Foto: MAX ROSSI / REUTERS BILDBYRÅN
Allegri gick loss på medierna. Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNAllegri gick loss på medierna. Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Allegri gick loss på medierna.  Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALESSIO MORGESE / ALESSIO MORGESE / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSEFoto: ALESSIO MORGESE / ALESSIO MORGESE / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
 Foto: ALESSIO MORGESE / ALESSIO MORGESE / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Ilskan: ”Vi förlorade faktiskt inte med 0-8”

Publicerad

Juventus tappade en tidig 2-0 ledning till 2-2 i hemmamatchen mot Tottenham. Efter matchen var Max Allegri arg på frågorna på från journalisterna. 

– Det blev 2-2, inte 0-8, fick Allegri ur sig ilsket på presskonferensen. 

Juventus chockade gästande Tottenham med att göra både 1- och 2-0 innan 10 minuter hade gått av matchen. Gonzalo Higuain volleysköt in ledningsmålet och utökade sedan till det dubbla på straff. 

Tottenham tog sig så sakteliga tillbaks in i matchen och Harry Kanes reducering var rättvis. Även om Higuain dessförinnan haft ett gyllene läge att göra 3-0. Danske Christian Eriksen kvitterade sedan på frispark, ett skott som Gianluigi Buffon borde ha stoppat in bollen rullade över mållinjen. 

Efter matchen var Tottenham nöjt med resultatet. Juventus tränare Max Allegri däremot var inte nöjd med hur medierna hanterade Juventus insats. 

– Vi spelade oavgjort, vi förlorade inte med 0-8, sa Juventustränaren ilsket på presskonferensen. 

"Ni kan inte analysera fotboll"

Max Allegri menade vidare att det var "förbjudet att deppa" och man "tappat perspektivet" om man betraktar Juventus resultat som ett fiasko. 

– Juventus spelar för att vinna Champions League, men vi är inte favoriter att vinna, sa Allegri på presskonferensen. 

Allegri menade att Juventus fortfarande har en bra chans att avancera från dubbelmötet och att det är naivt att förvänta sig att man ska vinna med 3-0 i en åttondelsfinal av Champions League. Han fortsatte med att kritisera journalisters förmåga att analysera fotboll. 

– Det gör mig galen eftersom ni inte är kapabla att analysera hur bra lagen är i Champions League. 

Juventuslojala tidningen Tuttosport beskrev matchen som att "Juve var alltför rädda". 

Slutresultatet innebär att Tottenham har ett bra resultat att utgå från när lagen på nytt möts den 7 mars på Wembley. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag