Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ikonernas hårda kritik mot Anthony Elanga efter Uniteds förlust

Anthony Elanga
Foto: Darren Staples / TT NYHETSBYRÅN
Paul Scholes
Foto: MATT WEST / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Rio Ferdinand
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA

MANCHESTER. Manchester United-ikonerna Paul Scholes och Rio Ferdinand klandrar Anthony Elanga för förlusten mot Atlético Madrid. 

Nu försvaras svensken av tränaren Ralf Rangnick.

– Anthony Elanga ska ha frispark i situationen innan, säger Rangnick.

Manchester United är utslaget ur Champions League efter att ha förlorat mot Atlético Madrid på Old Trafford med 1-0. 

I den första åttondelsfinalen i Madrid var Anthony Elanga stor hjälte när han som inhoppare kyligt ordnade kvitteringen. 

Och även på Old Trafford var Elanga nära att göra mål när ett skott från nära håll stoppades av Atlético Madrid-målvakten Jan Oblaks ansikte. 

I brittisk tv klandrade dock de tidigare Manchester United-spelarna Paul Scholes och Rio Ferdinand svensken för Atlético Madrids mål.

– Allt kommer från Elanga, säger Rio Ferdinand. Det är sådana lägen du måste vara disciplinerad och jaga efter motståndaren. Du måste ge allt du har och springa de där extra jobbiga meterna, säger han i BT Sport.

– Du behöver spelare som jagar hem och hjälper till och dessvärre i den situationen hamnade de tre mot en, säger Ferdinand.

Även Paul Scholes var kritisk mot Uniteds nya stjärna.

– För att vara tydlig. Backlinjen är helt vilse, men Elanga måste sprinta tillbaka där. De spelar en åttondelsfinal mot ett lag som har otrolig erfarenhet från den här turneringen. När du gått bort dig, du har tappat bollen, då är det första du måste göra att jaga hem. Och han har inte gjort det, säger Scholes.

Tränaren försvarar Elanga

Manchester United-tränaren Ralf Rangnick försvarar dock Elanga efter förlusten. Trött efter flera intervjuer om förlusten pekade han på hur Elanga stoppades när han var på väg mot mål på sin högerkant och föll till marken.

– Anthony Elanga ska ha frispark i situationen innan de kontrar in målet, men varken domaren eller linjedomaren ser det, säger han.

Anthony Elanga var dock inte den största måltavlan för Paul Scholes kritik.

Det var just Rangnick.

– Hade Diego Simeone varit tränare för Manchester United i det här dubbelmötet så hade de inte varit utslagna nu, säger han.

– Hur Ralf Rangnick valdes att bli tränare för den här klubben, jag vet inte hur det gick till. Men det är en enormt viktig uppgift att få en riktig tränare för det här laget.

Paul Scholes fortsätter:

– Det första den här klubben måste göra för att ens komma nära att vinna ligan igen är att skaffa en riktig tränare som funkar för det här laget.

ANNONS: Streama slutspelet i UEFA Champions League – bara på Telia och C More

TV: Fler höjdpunkter från Champions League