Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hyllningen: ”Inte de smartaste i klassen”

Foto: ALTERPHOTOS/ABACA USA / STELLA PICTURES/ALTERPHOTOS/ABACA
Foto: DEFODI.EU / IMAGO IMAGES / DEFODI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

MADRID. Tottenham tog sig till Champions League-final utan att köpa en enda spelare på 18 månader. 

En enorm bedrift enligt tränare Pochettino.

– Vi är inte de smartaste i klassen, men inte de dummaste heller, säger han efter matchen.

Tottenham tog sig hela vägen till final i Champions League men föll mot Liverpool. Första målet kom redan i de första minuterna efter att Mohamed Salah gjort mål på straff.

Därefter hade Tottenham övertag rent statistiskt men lyckades inte skapa tillräckligt för att få hål på motståndarna som satte spiken i kistan i matchens slutminuter.

– Jag kommer låta dum om jag börjar prata om att statistiken var på vår sida. För jag tror på att en final handlar om att vinna, inte att spela bra, ingen kommer att minnas det, säger Pochettino på presskonferensen efter matchen som slutade 2-0.

– Men jag tycker att vi gör en bra match, vi skapar några chanser men gör inte mål. De var mer kliniska framför mål än oss. Det gör ont, men samtidigt måste vi hålla oss lugna.

”Vi är inte de smartaste”

På vägen till final var Tottenham uträknade vid flera tillfällen och har slagit ut lag med klart bättre förutsättningar än de själva. Och trots finalförlusten vill Pochettino uppmana till positivitet i och runt klubben.

– Det hade varit fantastiskt att vinna i dag och lyfta den där trofén. Och det hade varit en stor överraskning för folk om vi hade gjort det. De senaste åren har klubben prioriterat att bygga en arena och lagt noll pengar på spelare. Vi är inte de smartaste i klassen men inte heller de dummaste, säger han. 

– Det här var historiskt och förhoppningsvis början på en framgångsrik period för klubben. 

Argentinaren fick även frågor om hur han ser på möjligheten att upprepa bedriften att ta sig till final även nästa säsong. Någonting han inte ville prata om. 

– Det är för tidigt att prata om nästa säsong. Vi kommer att ha tid att prata om det i framtiden. Framtiden kan vara i morgon eller längre bort.

– Vi måste vara smarta nu, alltid efter en smärtsam situation som den här måste man gå vidare med livet. Det får göra ont en stund men sedan måste vi börja tänka positivt igen.

 

LÄS MER: Sanningen om supermodellens planstormning: ”Så stolt”