Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllar norske 19-åringen: ”Framtiden är säkrad nu”

Erling Braut Håland.Foto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN

Erling Braut Håland gjorde hattrick i Champions League-debuten.

Liverpooltränaren Jürgen Klopp är imponerad av 19-åringen.

– Han är en fantastisk spelare för att vara ärlig, säger Klopp på en presskonferens inför matchen.

Liverpool ställs mot Salzburg i Champions League under onsdagskvällen och namnet på både österrikiska och norska läppar är den 19-årige Erling Braut Håland. 

Norrmannen gjorde hattrick mot Genk i sin CL-debut och hyllas av Jürgen Klopp på en presskonferens inför matchen mellan Liverpool och Salzburg.

– Han är en fantastisk spelare för att vara ärlig. Väldigt ung, självsäker, snabb och ser tydlig ut på planen. Han är ett stort hot. En bra spelare på en perfekt plats just nu skulle jag säga, säger Klopp på presskonferensen.

– Det är viktigt för en spelare i hans ålder att spela så ofta som möjligt på högsta nivå för att förbereda sig för nästa utmaning. Det är vad han gör just nu.

Tysken skickar också en grattishälsning till Norge.

– Tyvärr är han inte det enda hotet från Salzburg men han är ett stort sådant. Så grattis Norge, framtiden i norsk fotboll är säkrad.

Han har en plan för att stoppa 19-åringen.

– Men ni måste se matchen i morgon för att få se den, säger Klopp och skrattar.

Mästarna pressade att ta poäng

Den tidigare Salzburgspelaren Sadio Mané sade sig också vara imponerad av Håland på presskonferensen.

– Jag har sett honom några gånger, han är en väldigt bra spelare. De har några stycken så det är väldigt viktigt för oss att vara försiktiga. De har ett bra lag, deras killar är hungriga. Inom några år kan de bli riktigt bra spelare.

De regerande Champions League-mästarna Liverpool är pressade att ta poäng hemma mot Salzburg. Laget förlorade CL-premiären med 2-0 borta mot Napoli. Salzburg körde över Genk med hela 6-2 i den första gruppspelsmatchen efter Hålands hattrick.

Under presskonferensen berättade Jürgen Klopp även att Joel Matip och Xherdan Shaqiri missar matchen.