Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu erkänner hjälten: ”Hade tur med det”

Inter vann med 3-2.
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Breel Embolos fot är offside när bollen slås, och målet döms bort.
Foto: Viaplay

Det är upplagt för drama i Champions Leagues grupp B.

Alla lagen i gruppen har chansen att gå vidare efter Inters dramatiska seger mot Borussia Mönchengladbach.

– Vi skulle ha dödat matchen tidigare. Vi ledde med 3-1 och hade tur med VAR, säger Romelu Lukaku efter matchen.

Inter var pressat att vinna hemma mot Borussia Mönchengladbach för att ha chansen att gå vidare till åttondelsfinal i Champions League och inledde starkt när Matteo Darmian dunkade in 1-0 vid den första stolpen i den 17:e minuten.

Alassane Pléa kvitterade men två mål från Romelu Lukaku såg till att Inter ledde med 3-1 i den 73:e minuten.

Alassane Pléa reducerade till 3-2 bara två minuter senare och i den 83:e minuten trodde Pléa också att han hade räddat Borussia Mönchengladbach med ett hattrick.

Inter vann efter bortdömt mål

Han avlossade ett skott i utkanten av straffområdet och Borussia Mönchengladbach firade för 3-3. Domaren sprang dock ut och tittade på situationen på sin VAR-monitor och dömde bort målet eftersom anfallaren Breel Embolo befann sig i knapp offside och samtidigt skymde målvakten Samir Handanović innan han hoppade undan för bollen.

– Han skymmer målvakten där, konstaterar kommentatorn Henrik Strömblad i Viaplay.

– Han är i siktfältet och i bollbanan, säger experten Glenn Strömberg.

Tvåmålsskytten Romelu Lulaku var lycklig efter matchen.

– Jag är så glad att vara här med killarna, jag har haft de bästa 1,5 åren i min karriär här i Inter. Så jag tackar tränaren, hans stab och mina lagkamrater, säger belgaren till Sky Italia efter matchen.

Lukaku: ”Hade tur med VAR”

Lukaku fortsätter:

– Vi skulle ha dödat matchen tidigare. Vi ledde med 3-1 och hade tur med VAR, att kvitteringen blev bortdömd. Med det sagt så ska vi inte vara negativa eftersom vi har många unga spelare och utvecklas.

Inter har nu också fortfarande chansen att ta sig vidare i Champions League.  Laget ligger dock alltjämt sist i gruppen på fem poäng inför den avgörande matchen mot Sjachtar Donetsk nästa vecka. De kommande motståndarna har sju poäng precis som Real Madrid. Borussia Mönchengladbach leder fortfarande gruppen med åtta poäng.